VIDEO – O mică bucurie într-un an dificil

Tradiția spune că pe data de 1 martie, martișorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor, fete și baieti deopotrivă. Semificația șnurului de mărtișor, alcătuit din două fire de lână răsucite, alb și rosu, unele chiar în alb și negru, reprezintă unitatea contrariilor, mai exact: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. În prezent, mărțișorul se poartă toată luna martie ( fie în piept, fie la mână) după care tradiția spune să legi șnurul de un pom fructifer pentru că va aduce belșug.

Mărțișorul, chiar dacă astăzi este transformat într-o mică bijuterie, rămâne un simbol al reînnoirii timpului și al renașterii naturii dar și al speranței. În fiecare an, la sosirea primăverii, cei de la asociația “Speranța Pentru Copii” ne trimit mărțișoare făcute chiar de juniori cu mânuțele lor.

Așa că, ne-am gândit să luam aceste mărțișoare și să bucurăm doamnele și domnișoarele cu ele, pe stradă, și astfel să facem cunoscută și cauza lor pentru că au nevoie de cât mai mult sprijin.

Iată ce reacții frumoase am primit zilele trecute. Enjoy:)

Dacă dorești să ajuți o poți face direct pe site-ul lor : https://sperantapentrucopii.ro