VIDEO – Noul HONDA CR-V, de-acum fără motoare diesel

Povestea scurtă e așa: că Honda CR-V rămâne cel mai complet SUV compact pe care ți-l poți cumpăra. Nu știu dacă decizia asta, de a renunța la diesel, îi va mulțumi pe potențialii clienți, dar e una curajoasă. De-acum poți să alegi doar între benzină și benzină-hibrid.

Ce ne place

Confortul. E la superlativ. De acum CR-V e mai confortabil decât modelul pe care-l înlocuiește, dar în același timp e și sprintenă la condus. Dacă vrei s-o calci mai tare, să știi că te va ajuta. Fața răspunde mai rapid și simți că e tot timpul sub controlul tău. E și un pic de greutate în direcție care trebuie să-ți aducă aminte de greutatea și înălțimea mașinii. E și bine tehnologizată.

Design

Cu asta nu sunt foarte lămurit. Îmi pot justifica părerea foarte ușor, zilele trecute am fost urmărit de un CR-V și aș fi putut să jur că de la 50 de metri distanță, în oglinda retrovizoare vedeam un Ssang Yong. Îi lipsește identitatea construită în timpul ultimelor două generații. Și din spate se vede un pic de haos, cu stopurile în formă de L. Mă gândesc totuși că trebuie să atragă o nouă generație de clienți, mai tânără. AKA MILENIALI.

Cui i se adresează?

Familiilor. E bună și de dus copiii la școală în fiecare zi și apoi de mers la muncă pentru acoperit leasing-ul, dar ține și la tăvăleală pentru excursii. E și sigură și vine cu o mulțime de tehnologie utilă la bord. Nu e nimic acolo care să te copleșească și din acest motiv o văd în topul 3 al celor mai bune SUV-uri compacte. Nu sunt însă împăcat cu cutia de viteze CVT. Face motorul să sune urât atunci o calci tare. Aș fi vrut să văd ZF-ul de 9 trepte pe care l-am testat pe modelul precedent. Era un combo reușit.