VIDEO – Nissan Micra – Îndrăzneala-i simpatică

Nissan Micra

Nissan Micra este cel mai accesibil model din oferta japonezilor, iar noi nu am ratat ocazia să testăm un exemplar al noii generații a hatchback-ului.

Discutăm despre o mașină de clasă mică fabricată în aceeași uzină cu actualul Renault Clio și echipată cu motorizări de cilindree redusă. În cazul exemplarului testat, am avut sub capotă o unitate benzină turbo de 898 centimetri cubi, care dezvoltă 89 CP și 140 Nm. Nu este cel mai puternic motor de un litru disponibil pe piață, dar nu se aștepta nimeni la asta din partea acestui model.

Micra pleacă de la 11.990 de euro cu TVA inclus pe piața din România și poate fi comandată atât cu motorizări alimentate cu benzină, cât și cu diesel-uri. Cei de la Nissan încă nu oferă hibrizi pe piața noastră, iar modelul electric Leaf nu și-a făcut apariția în listele de prețuri pentru România. Nissan le propune clienților o mașină de oraș cu un aspect simpatic și echipată cu fel și fel de tehnologii.

Deși nu este la prima tinerețe sistemul multimedia al exemplarului Micra testat de noi, japonezii îți oferă opțional și o unitate ceva mai rapidă, care integrează conectivitate Apple CarPlay și Android Auto. Micra-ul pe care l-am condus preț de un weekend vine și cu tehnologii din suita Nissan Safety Shield, care includ elemente precum sistem de avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare, sistem de avertizare la impact frontal iminent și alte asemenea.

Simpaticul hatchback japonez poate fi echipat și cu un set de camere video care îți oferă o vedere virtuală de 360 de grade în jurul mașinii, deosebit de utilă în parcările aglomerate. În plus, vine și cu tempomat, limitator de viteză și poate fi comandat și cu un sistem audio semnat Bose. Un dezavantaj al gamei Micra este indisponibilitatea unei transmisii automate, cel puțin în prezent. Nissan va oferi ulterior o transmisie automată și în această gamă, însă nu poți comanda una în prezent. Testul nostru complet îl găsești mai jos. Enjoy!