VIDEO – Nick Allder, maestrul efectelor speciale de Oscar

Dacă vă sunt cunoscute celebrele filme Alien, Star Wars: Imperiul Contraatacă, Conan The Barbarian, The Fifth Element, Braveheart, Ghost Rider: Spirit of Vengeance ( filmat în România în 2012) atunci trebuie să știți că responsabil pentru toate momentele tensionate din film, ce vi se par câteodată imposibile, este Nick Allder, unul dintre cei mai căutați oameni din industria filmului atunci când vine vorba de efecte speciale. Știu, nu este un personaj cunoscut și familiar și asta pentru că locul lui este în spatele camerei, acolo unde are loc magia. Unde se creionează o altă realitate pe care noi, iubitorii de film, să o vedem pe marile ecrane.

Nick Allder a lucrat de-a lungul anilor cu actori foarte cunoscuți dar și regizori importanți, precum: Ridley Scott, Mel Gibson, Jean Reno, Luc Besson sau Nicholas Cage. Talentul enorm pe efecte speciale i-a adus un premiu Oscar pentru filmul “Alien” în 1979, un an mai târziu a mai primit unul pentru “Războiul Stelelor – Imperiul contraatacă”, dar și un premiu BAFTA pentru cele mai bune efecte speciale de vizionare pentru filmul science fiction “Al Cincilea Element” (1997).

Însă mai multe despre atmosfera de la Premiile Oscar, cum este să câștigi un premiu Oscar, actori, filme, efecte speciale, copilărie dar și despre cei 20 de ani în România, îl las pe Nick Allder să vă povestească în interviul de mai jos.