[VIDEO] Mitsubishi Outlander PHEV – SUV de priză lungă

Electrica e funky. Accelerația dă dependență, iar mașina devine independentă de… urina de dinozaur. Un Hibrid te ajută și atunci când mergi într-o excursie. Outlander Hibrid sau PHEV e cam singurul SUV de volum cu Schuko. Și se vinde bine de tot în anumite țări din Europa. 1, pentru că nu are concurență. 2, pentru că e cam la același preț cu variantele pe motorină dacă iei în calcul și ajutorul de la stat. S-ar putea totuși ca un diesel să-l bată la consum, însă, dieselul nu vine cu reduceri de taxe.

E rentabil dacă faci zilnic navetă scurtă unde te poți baza doar pe curent, cu garanția că o poți încărca ori acasă ori la muncă. Altfel, rămâne ceva la fel de exotic precum un Ferrari. Impozitele sunt încă mici la noi și nici nu avem taxe de oraș. Diesel-ul e mai ieftin și în unele situații poate fi mai economic. Așadar, de ce Hibrid? Depinde foarte mult dacă vrei să fii pionier și să salvezi de unul singur pinguinii. Ori dacă folosești mașina în oraș aproape în totalitate ca să profiți la maximum de autonomia electrică. Altfel, diferența de preț o amortizezi abia în vreo patru, chiar cinci ani dacă faci cam 30.000 kilometri pe an, doar în oraș.

În oricare altă versiune, Outlander nu e o mașină rea. E spațioasă și confortabilă la drum lung. Iar echiparea Intense cu 2,2 diesel, e vreo 29.000 Euro. Te las acum cu testul meu.