VIDEO – Mini Countryman S este de-acum băiat de oraș

MINI Countryman

Mini n-a fost niciodată mai BMW decât este acum. Noul Countryman împarte aceeași platformă cu BMW X1. Așadar, de-acum e mai mare, mai spațios și mai confortabil decât orice alt Mini de pe planeta Pământ. Și poate că asta nu e rău. Și-ți spun și de ce.

Se fac aproape 20 de ani de la relansarea mărcii așa cum o știm noi astăzi. R50-ul, adică prima generație Mini construit sub atenta supraveghere a bavarezilor, chiar și-n varianta One, e mai rigid decât multe alte mașini care astăzi se vreau a fi sport. Clientul care își cumpăra această mașină pe vremea aceea nu mai are acum viața rebelă de-atunci. Acum e înfundat în task-uri și datorii. Și poate are și-un copil.

Farmecul mărcii e diluat intenționat, ca să aducă clienți și cliente. Ei își cumpără pentru ce e, nu pentru ce face. Așa reușește să-ți intre pe sub piele.

Mini Countryman are un preț de pornire de vreo 26.500 de euro, însă nu există niveluri de echipare. Ci poți să bifezi minute-n șir până când ajungi rapid la preț de garsonieră Confort 1. Motoarele sunt cele pe care le știi de la BMW, inclusiv cele diesel, de 2 litri 150CP și 190CP. Ambele funcționează ireproșabil cu cutia automată cu 8 trepte. Există și-o variantă Cooper S, dar nu merită. O să consume mult pentru câteva minute de distracție copilărească. Există și-o variantă cu tracțiune integrală, dar îți pasă?