VIDEO – Mercedes-Benz CLS: “Am îmblânzit AMG-ul și l-am făcut 53”

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS a primit o nouă generație, a treia din carieră, iar noi am fost acolo să o întâlnim încă de la lansarea internațională. Pe lângă variantele obișnuite din gamă, am condus și un Mercedes-AMG 53 CLS, adică cel mai performant model oferit în această linie de cei de la Mercedes-Benz.

La fel ca până acum, Mercedes-Benz CLS este un coupe cu patru uși, iar modelul german se bucură începând cu 2018 de o platformă tehnică nouă și de motorizări cu șase cilindri în linie. Alături de acest motor vine o transmisie automată cu nouă trepte, care permite rularea la viteze uzuale cu o turație scăzută. Noile motoare cu șase cilindri în linie de la Mercedes-Benz înlocuiesc vechile unități V6 și înlocuiesc și V8-ul oferit până acum pe modelul AMG.

Interiorul aduce cea mai mare schimbare la CLS, cu toate că exteriorul nu este deloc asemănător cu generația predecentă. În orice caz, arată altfel CLS și veți vedea asta și în testul nostru. Vă pot spune că arată mai bine în realitate decât în poze și chiar mai bine decât arată în clip.

Sper că veți observa că am făcut prezentarea pe un CLS 400, dar ne-am concentrat pe testul cu CLS 53. Nu este vorba de o greșeală aici, ci de faptul că modelul AMG ar putea să nu fie disponibil în flota de test a importatorului din România la momentul lansării, pe când varianta non-AMG a viitorului CLS va ajunge în garajul nostru pentru un test și în România. Apropo de țara noastră, cel mai ieftin CLS pentru care avem prețuri în prezent pleacă de la 71.700 euro cu TVA inclus.

Așadar, veți putea afla din materialul video de mai jos cum este varianta AMG a noului Mercedes-Benz CLS, în timp ce viitorul nostru test din România va detalia și cum sunt versiunile care nu poartă semnătura AMG. Desigur, voi povesti despre ambele versiuni în timpul testului, deci nu te teme și urmărește-l până la capăt pentru a afla tot ce trebuie să știi despre noul Mercedes-Benz CLS.