VIDEO – MERCEDES-BENZ CLASA X, un pick-up premium

Mercedes-Benz Clasa X este cel mai cool model Mercedes pe care ți-l poți cumpără până la AMG GT. Pick-up cu siglă mare? E doar o jucărie pentru bărbați.

Dar, merită banii? E Mercedes-Benz Clasa X capabil să-și facă treaba de fiecare dată? Da! E la standardul de calitate cu care Mercedes-Benz ne-a obișnuit? Nu! Și e imposibil de obținut asta și o să explic mai târziu de ce. Din momentul lansării, toată lumea a vorbit că X-ul, nu e 10 ca la iPhone:), nu este altceva decât un Nissan Navara rebranduit. Parte e adevărat, platforma e împărțită dar similaritățile se opresc rapid.

Se conduce ca un pick-up și da, este mai confortabilă decât oricare alt model scos până acum (Ford Ranger sau Volkswagen Amarok, etc.). Dar, nu ai cum să faci mașina asta să se simtă ca o mașină premium veritabilă. Nu cât timp bena este goală. Suspensia este setată pentru cărat. Când mergi cu ea doar la shopping, o să danseze suav din fund după fiecare denivelare sau groapă. Asta-i arhitectura unui “papuc“.

Altfel, e de apreciat abordarea asta fresh în segmentul premium, chiar dacă e un pic overkill cu un motor de 3 litri, V6.

De ce ar avea nevoie însă un pick-up de piele? Aer condiționat pe două zone? Scaune încălzite? Pick-up e alternativă la SUV, iar cei care și-o cumpără sunt scutiți de anumite taxe, pentru că e o utilitară. O utilitară premium în cazul lui Mercedes-Benz Clasa X.