[Video] Mercedes-Benz C 160 Sedan – business pentru oameni de rând

Eu nu cred că există două mașini premium la fel, în lume. Le poți configura în milioane de feluri. Vrei scaune din piele dar ecran mic și piele maro, vopsea nemetalizată albă cu capace roz pentru jante? Done.

Dar premium nu este despre dotări. M-am convins după ce am condus Mercedes Clasa C în varianta cu cea mai accesibilă motorizare. 1,6 litri cu 130 cai putere. Pun pariu că următorul Duster o să aibă mai multă putere. Pe ecranul central din C-Classe poți să numeri pixelii din doi în doi, iar parbrizul este atât de mic că e imposibil să fii lovit de picături de ploaie. Deci de-asta nu ai manetă pentru ștergătoare pe partea dreapta a volanului. Astea erau doar două dintre glume.

Am rămas plăcut surprins însă de confort. După vreo trei ani în care am condus doar CLA, A Klasse și GLA și m-au făcut să cred într-o conspirație cu doctori neurologi și concernul Daimler, Clasa C vine ca o infiltrație în coloană. Zău!

Suspensia reglează și repară tot ce n-au putut autoritățile să facă. Inclusiv bucata de autostradă de la București spre Fundulea. Și cutia manuală? Lasă că e bună! Datorită ei poți să mai mergi la restaurant, de două ori pe lună. Singur.

Te las acum cu testul realizat de Marian Andrei. Nu uita să dai un like, share și să te abonezi. Răspundem cu drag la orice întrebare, despre noi și despre mașini.