VIDEO – Mazda CX-30 2.0 Mild Hybrid review

E ca o capsulă a timpului această mașină: să vii cu un SUV compacct și motor aspirat de 2.0 litri, benzină, în 2019? Ciupește-mă. Asta admir la Mazda, că aleg calea cea mai grea pentru reducerea noxelor. Pare să le iasă. Cel mai nou motor, SkyActiv G vine și cu tehnologie mildhybrid. Nu știu dacă contează pentru cineva treaba asta, în afară de cine lucrează la Mazda. E o tehnologie pe care n-o simți altfel decât la consum. 9 litri la 100 de kilometri îmi arăta computerul de bord după 4 zile cu CX-30.

9 litri la 100 de kilometri îmi arăta computerul de bord după 4 zile cu CX-30

E cu 7 centimetri mai scurtă decât Mazda3 și asta se vede la locul pasagerilor spate. Dacă ai sub 1.80cm ar trebui să fie ok. Probleme apar dacă în interior adaugi și-un scaun de copil. În cazul celui folosit de mine, atinge scaunul din față, care trebuie împins mai mult spre bord. Așadar, dacă vrei mai mult spațiu pentru pasageri, trebuie să te orientezi către altceva.

Mazda CX-30 este mașina gândită sută la sută pentru oraș. Văd asta în atenția la detalii și-n stilul ZEN în care este desenat interiorul. Ergonomia este exemplară și aici nu găsesc niciun reproș. Sistemul de infotainment e cel mai bun din zona de volum. Simplu și intuitiv, chiar și fără touch-screen, ba mai mult, pentru că-l controlezi din rotiță vei fi mai puțin distras de la drum.

Sistemul de infotainment e cel mai bun din zona de volum

E o plăcere și la condus, acest CX-30. Fâșneț, deloc puturos chiar și cu motorul de 122CP. Suspensia, poate un pic rigidă pentru cei care n-au mers cu o Mazda până acum, dar te vei obișnui rapid cu ea.

Prețul ei este cel puțin ciudat dar dacă te uiți pe fișa de specificații, înțelegi de ce. Mazda renunță la nivelurile de bază pentru ceva mai bine configurat. Plus pornește de la 21.000 de euro, iar modelul testat de noi e 27.000 de euro cu pachetul de piele, stil, sound și safety.