[Video] Intrus la Campionatul Național de Raliuri

O echipă de raliu este ceva ce pe alocuri este mai sudată și mai unită decât cimentul dintr-un stabilopod de la malul mării. Sunt oameni care își vânează limitele mizând pe rigoarea altor oameni că și-au făcut treaba impecabil. Ei, aici m-am infiltrat eu preț de un weekend.

Să vă zic că în primele ore lumea se uita la mine, hai să zic… altfel. Și probabil privirile ar fi fost mai dulci, dar eu încăpățânat, cu lentila în fața lor, între ei, pe lângă ei… vânam fiecare șoaptă, fiecare trăire. Țin să le mulțumesc și acum că nu au cedat și nu am exersat prin parcul de service un 100-200 metri corturi.

Sibiu Racing Team este cea mai tânără echipă de raliu din Campionatul Național de Raliuri. O echipă formată din: Sebastian Barbu/Răzvan Hulea, Ardelean Alex/Baltador Horatiu, Ardelean M./P. Maior, Tomiță Rareș/Czegzy Levente, Bucur Călin, Serban Tomiță, Mario Popovici (campion național în 2011, vice-campion al Ungariei și campion național în 2014 la Motocross) și Liviu Berbece managerul echipei. Pe ei i-am vânat la Brașov, în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Motorsportul nu este doar cel pe care-l vedeți la televizor, acele cadre spectaculase de pe probele speciale, acele interviuri în care piloții au o șapcă pe cap și răspund amabil la întrebări. Motorsportul este un cocktail de adrenalină, tensiune, frustrări generate de alegeri mai mult sau mai puțin inspirate, erori care îți răpesc secunde.

Este de preferat să nu fii pe lângă pilot la sosirea de pe o probă în care a pierdut timp datorită unei alegeri greșite de pneuri sau a bifat vreo două tete-a-queue-uri pe o probă inundată de apă. Nu vei auzi strofe recitate din nici un poet, iar acest lucru e valabil pe toată planeta.

Să trăiești emoția debutului echipajului Ardelean M./P. Maior, să le vezi genunchii moi după prima trecere pe probe în care au întâlnit primele mașini ieșite în decor, să îi vezi cum cresc de la o specială la alta, cum se solidifică fundația încrederii în evoluția lor. Să le vezi ochii umezi de părinți care mai bifează un anișor în dreptul juniorului…

Cum ambițiile fiecărui echipaj în final fac ca Sibiu Racing Team să bifeze primul podium la echipe. Un weekend de emoție, adrenalină, ploaie și frig. Un weekend cu trei rânduri de haine schimbate pe zi, cu o indigestie sănătoasă de la un ciolan cu fasole… un weekend de viață!