VIDEO – Interviu – Graure, “pictorul“ de sneakers

“Bă, păi, pe vremea noastră, erau lucrurile altfel!” Ori:

“Pfff, generațiile astea nu știu nimic, sunt praf, nu muncesc! Nu ai ce să le ceri!“ 

Recunoașteți enunțurile? Văicărelile? Ironia? De câte ori mulți dintre noi, ăștia bătrânii, vezi, dom’le, la puțin peste 35 de ani, nu le-am folosit, în raport cu performanțele sau carierele unor tineri? Tulburați rău de superficialitatea lor – dar, de fapt, invidioși pe elanul specific vârstei. Noi ăștia, încercații, de părere că absolut toată lumea trebuie să sufere doar pentru că, la rândul nostru, ne-am chinuit în cei câțiva ani de comunism care ne-au marcat copilăria. Ăștia care (încă mai) credem că foamea călește și că, în general, trebuie să te scarpini măcar o dată cu mâna dreapta, prin spatele capului, la urechea stângă pentru a reuși în viață.

Stop joc! Și reset! Nu mai este loc de prejudecăți. Nu se mai pupă cu abordarea…nici vremurile, nici contextul. Respectați bătrănii? Respectați-i și pe tineri! Dați-le credit și investiți speranță, pentru că ei vor aduce lumină peste deceniile următoare. Octavian Mihai Graure. Graure și atât, de fapt. 22 de ani. Milenial până în măduva oaselor. Din categoria celor care cred că Facebook a murit, să ne înțelegem! Un tânăr smart, pe care îl așteaptă o carieră uriașă, dacă va păstra cadența și seriozitatea cu care s-a lansat pe piață.

Graure este sneaker artist. Pictează încălțări. Pe hârtie, nu există meseria în România. Artă, de fapt. Graure lucrează, la comandă, pantofi sport… unicat. 600 de proiecte are, în ultimii patru ani! Printre cele mai recente: o pereche de Air Force custom pentru căpitanul lui Inter Milano – și unul dintre marii atacanți ai momentului – Mauro Icardi. Tot așa a ajuns să și expună într-un magazin care vinde articole sportive. Iar colaborările au apărut imediat.

Acum, joacă propriul joc – apropo, înainte de pictat încălțări, a fost gamer profesionist, de pe altă poziție. Are contract cu Global, cea mai mare casă de producție din România și face campanii de imagine pentru Samsung. Iar între timp, lucrează la propriul brand de streetwear și se gândește să dea noi dimensiuni businessului. Pe care, evident, l-a făcut deja profitabil!