[Video] Interviu: Ken Block interesat să facă o Gymkhana pe Transfăgărășan

Nu este o vedetă de cinema, nici nu cântă cu Pharell și nu apare în cancan-urile americane. În schimb, este celebru pe internet datorită unui nume imposibil de pronunțat corect. Gymkhana. Dacă vă plac mașinile de curse sau de drift, atunci este greu să nu știți de americanul Ken Block.

S-a remarcat prin viralele sale spectaculoase dar și prin participarea în câteva etape de WRC. Toate filmulețele lui de pe internet m-au blocat în fotoliu și mi-au făcut pielea de găină. Le poți vedea mai jos dar te încurajez să o faci doar dacă ai vreo oră liberă.

Am cunoscut zeci de piloți. Cu vreo câțiva am mers în mașini de raliu dar nici unul nu făcea așa ceva cu mașina pe probe. Nu e suficient să iei curba de-a latul ori să lași stratul de cauciuc într-un nor de fum. Dar sigur e un show care aduce fanii aproape de motorsport.

Poate că nu este cel mai bun pilot de curse, în nici un caz nu se compară cu Sebastien Loeb, dar știu sigur că talent are cu carul. Iar la vârsta de 47 de ani, să ai încă toate aceste abilități mi se pare fantastic. Cred că poate fi un competitor puternic, pentru orice fel de cursă, și asta pentru că îi place să riște foarte mult atunci când pilotează, dar și pentru că adrenalina o găsești sigur la el.

Întâlnirea cu cel mai mare pilot de drifturi (așa i-aș spune eu) a avut loc la Geneva, în standul Ford. Vă las să ghiciți mașina din fundal. Nu e greu, căci este cea mai recentă ”victimă” a superstarului nostru.

Ken Block la fabrica Ford

Gymkhana 1

Gymkhana 2

Gymkhana 3

Gimkhana 4

Gimkhana 5

Gymkhana 6

Gymkhana 7