[VIDEO] BMW i3 – Mașina de oraș dar nu de București

Nu e cea mai bună perioadă să-ți cumperi o mașină electrică. O dată că petrolul e foarte ieftin, cum n-a mai fost demult. Și-apoi autonomia lor e la doar 10% din cât poate să ducă un diesel la mers normal. Dar viitorul este electric și trebuie să ne luăm mașini electrice ca să nu mai ardem “pipi de dinozaur” cum spune Marian.

Știu, îți tremură vârfurile degetelor să scrii: “Băi, castravete! Nu pot să ajung până la Brașov cu o mașină d-asta de o bagi la priză!”. Dacă nu ești șofer de camion, eu zic că nu ai de ce să îți faci griji. Calculează bine câți kilometri faci până la muncă. Eventual și înapoi. Pun pariu că te încadrezi între cei 99% care fac până-n 60 de kilometri pe zi. Adică o să te coste 8 lei pentru vreo sută de kilometri. Chilipir pe lângă cei 40-50 lei pe care îi dai acum. De diferență îți poți cumpăra ușor meniul de prânz și un bilet la film. Cum ar fi să vezi 30 de filme pe lună? Sau o rată la un apartament mic, sau un concediu în Thailanda în fiecare an sau… adaugă tu aici pasiunea pe care nu ai satisfăcut-o încă pentru muzică, sport etc. Mai pui și ajutoarele de la stat lângă și deja economisești bani.

Dar te aud strigând: “Băi, castravete! BMW i3 costă cât un seria 3”.

Da, dar “ăsta micu’ ” e un: ”Uite ce poate să facă BMW!”. Pune laolaltă felul în care e construită mașina, din materiale ușor de reciclat plus fibră de carbon și-ți dai seama că e mai degrabă un “technology showcase”. Și dacă tu ți-l cumperi, intri într-un grup select al oamenilor cu ștaif și ștecăr mare la 380V.

De ce nu credem însă în BMW i3 pentru Bucureștiul nostru drag? Păi pentru că București nu este Corbeanca, Pipera sau orice alt oraș cu case și garaj. Dacă nu cumva ești foarte înstărit și stai la curte în metropolă, atunci o să îți treacă fix o secundă prin minte următoarea idee proastă.