VIDEO – Hyundai Ioniq – Hibrid la 19.000 de euro

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq este competitorul Sud-Coreean al lui Toyota Prius. Cu alte cuvinte, Ioniq este un hatchback hibrid de clasă compactă, cu o formă deja caracteristică pentru acest tip de automobil.

Cei de la Hyundai au mers mai departe cu Ioniq decât cei de la Toyota și oferă și o variantă electrică, care nu este încă lansată în România, dar va ajunge și la noi, iar o versiune hibridă plug-in va fi oferită ulterior pe piața noastră. Aceasta din urmă are un corespondent în gama Toyota Prius, iar ideea din spatele său este că poate fi încărcată de la priză pentru a folosi cât mai puțin motorul cu ardere internă pe post de generator sau pentru propulsie.

După cum ai observat și în titlu, Ioniq ajunge să coste aproximativ 19.000 de euro în România. Totul se întâmplă datorită unui discount pe care Hyundai România îl aplică periodic în cadrul unei campanii aproape neîntrerupte. Altfel spus, prețul de listă pe care îl vezi pe site-ul Hyundai pentru Ioniq nu este cel de vânzare, ci cel de la care se aplică un discount. Mă rog, dealerii îți pot explica mai bine partea asta, noi nu înțelegem prea bine politica lor de discount-uri la toate produsele pentru o perioadă îndelungată de timp.

Pe lângă discount-ul de la dealer, mai primești și bani de la stat dacă îți cumperi un hibrid care are emisii reduse de CO2, cum este și cazul acestui Ioniq. Astfel, ajungi să dai aproximativ 19.000 de euro pe un model fix cum este cel pe care l-am testat noi. Nu te teme, vine fără colantul de pe portiere. Rezultatul eforturilor Hyundai în această direcție este un hibrid care poate să fie la fel de eficient ca un Prius, cu mai multe variante de sistem de propulsie și cu dotări competitive. Iar totul se întâmplă la un preț mai mic decât la Toyota, ceea ce vine în avantajul clienților Hyundai.

Acum că ți-am explicat pe scurt care-i treaba cu Ioniq, te invit să urmărești testul nostru.