[VIDEO] Honda HR-V – Jazz pe steroizi

Honda HR-V e una dintre surprizele frumoase ale acestui an. Honda nu face SUV-uri doar pentru că se vând bine acum, ci are deja o experiență de 21 de ani cu CR-V, de exemplu. HR-V e mai mic, gândit să ofere confort și o poziție înaltă la volan pentru cei care caută o mașină 2 în1. E ușor de condus în oraș, iar în același timp oferă spațiu și pentru o familie tânără.

Prețul de pornire e de 20.000 Euro. De banii aceștia, primești un Elegance cu motor de 1,5 litri, benzină. 130 de cai putere. Cutia automată e disponibilă tot pe un benzinar. Dieselul e cu vreo 2000 Euro mai mult, așa că fă-ți calculele bine. Cinci ani garanție sunt din partea casei. E un pic scump, dar e bine echipată. Interiorul e o surpriză plăcută, pentru că nu pare făcut cu piese vechi găsite prin depozitele Honda, așa cum se întâmplă la Opel Mokka. Bordul e nou, pentru HR-V deschide noua linie de design pentru viitoarele modele. Îmi place și schimbătorul de viteze, luat de pe Honda Accord.

Altfel, CR-V are competiție dură printre cei care preferă segmentul ăsta de Crossovere. Mokka vine cu o motorizare diesel ceva mai puternică. CX-3 se conduce demențial și arată o idee mai fresh. E greu însă să te bați cu imaginea Honda. Te las acum cu testul nostru.