VIDEO – Honda Civic – Probabil cel mai bun Civic din istorie?

Honda Civic

Honda Civic s-a înnoit cu o nouă generație în 2017 și acum arată din nou a OZN. În plus, cei de la Honda nu s-au ocupat doar de design, ci și de tot ce contează la o mașină. Interiorul lui Civic X este mai bine antifonat, mai spațios și mai plăcut decât la predecesorii săi, în timp ce suspensia a rămas cu veleități sportive iar motoarele au trecut în era downsizing-ului.

Civic a fost și este oricum o mașină diferită de cele mainstream, chit că era o compactă practică, iar noua generație nu face excepție de la această regulă nescrisă. Exemplarul testat de noi a costat aproximativ 24.000 de Euro cu TVA inclus, adică ceva mai mult decât te-ai aștepta de la un hatchback compact, dar o sumă logică pentru un Civic dotat corespunzător.

Ne-au surprins plăcut mai multe elemente la Civic, dar noul motor turbo alimentat cu benzină este pe primul loc în lista noastră de impresii plăcute. Noi am condus un Civic 1.5 Turbo de 180 CP, o valoare impresionantă când pui alături cilindreea și puterea maximă, dar care nu dezamăgește la greu. Știm că nu suntem singurii impresionați de această motorizare, așa că vom merge mai departe cu alte aspecte.

Dar mai bine le vezi tu pe toate în testul nostru, pe care te invit să-l urmărești din clipul de mai jos.