VIDEO – Honda Civic 1.0 Turbo: Așa-i cu downsizing-ul!

Honda Civic 1.0 Turbo

Honda Civic 1.0 Turbo este propunerea mărcii nipone în segmentul hatchback-urilor compacte cu motoare de cilindree mică. Adică, în loc de vechile 1.4 i-VTEC și 1.8 i-VTEC, Honda a apelat la un motor turbo de un litru, pe care a reușit să îl urce la 129 CP și 200 Nm. Unitatea are trei cilindri în linie și se bucură în continuare de tehnologia VTEC, care a fost adaptată la noile cerințe ale propulsorului.

Spre deosebire de i-VTEC-ul pe “rit vechi”, care avea rolul de a crește eficiența unui motor aspirat, noua configurație a sistemului de distribuție variabilă de la Honda optimizează operarea supapelor astfel încât să beneficieze la maximum de sprijinul turbosuflantei din dotare. Vă las să urmăriți materialul pentru a vedea impresiile noastre despre reușita japonezilor.

În orice caz, probabil că ați observat că este al doilea test cu Honda Civic pe care îl publicăm. Asta se întâmplă deoarece ni s-a oferit încă o variantă de motorizare, lucru care trebuia marcat cu un test așa cum se cuvine.

Revenind la Honda Civic, compacta niponă ajunsă la cea de-a zecea generație pleacă de la 17.500 euro cu TVA inclus pe piața din România. Pentru o variantă cu transmisie automată, sub forma unei unități CVT, iar cea mai ieftină variantă de Civic în această configurație pleacă de la 21.500 euro cu TVA inclus. La momentul lansării, producătorul se bazează pe două motorizări alimentate cu benzină, ambele supraalimentate. Însă va fi lansat și un diesel de 1.6 litri în ofertă.

În ciuda scandalului Dieselgate, încă se vând diesel-uri în Europa, inclusiv în România, dar gama Civic nu era atât de cunoscută pentru acestea pe cât era pentru motoarele aspirate alimentate cu benzină. Oricum, diesel-ul din oferta Civic nu era motorul vânzărilor acestui model, dar este o alternativă pentru unii potențiali clienți. Ți-am povestit suficiente lucruri despre noul Civic 1.0 Turbo, este timpul să vezi materialul nostru. Enjoy!