VIDEO – George și Marian în Porsche Macan

Porsche Macan e una dintre cele mai interesante mașini pe care Porsche le produce. Doar pentru că e mic, puternic și al naibii de simpatic. Nu are nici greutatea și nici pretențiile de off-roader ale lui Cayenne. Și nici nu e văzut ca un trădător în gama producătorului din Stuttgart. Macan e doar un show-off, un SUV compact spectaculos. În opinia mea e cel mai bun de pe piață.

Dar, acest know-how vine la un preț ușor absurd. Bine, acum depinde de care parte a băncii ești, dacă ești debitor sau creditor. 100.000 de euro de costă un exemplar bine echipat cu cel mai slab motor disponibil, 2.0litri, turbo și 245 de cai putere.

Evident, acest motor cu pipi de dinozaur nu face ca Macanul să se miște ca un pui de găină. E destul de rapid după toate standardele de măsurare a… rapidității. În jur de 6.5 secunde până la sută? Puțin peste 6 secunde ca să rămâi fără permis în localitate.

Apoi, chiar dacă este un SUV, nu există ruliu. E atât de agilă mașina asta încât poți uita de la un viraj la altul că cântărește 1800 de kilograme. Stă ca lipită pe asfalt. Și stăteam așa și mă gândeam, cum ar fi ca Porsche să facă un hatchback. Și unul electric, chiar. Apropo, pe Macan nu mai poți pune diesel. Deloc.

Informații despre CASCO Assist la: https://allianztiriac.ro/