[VIDEO] Ford S-Max Vignale – Mașină Pentru Valoroși

Dacă îți iei un S-Max în echipare Titanium, ești deja câștigat. De fapt, doar pentru că ți-ai luat MPV și nu te-ai uitat la un SUV, ești campion. S-Max e pachetul perfect. Doar dimensiunile îl dezavantajează, logic, în oraș.

E confortabil, tare. Practic și spațios. Sprinten datorită motorului 2.0TDCi. Vignale, la 6.200 Euro, pune peste. Știu, sună ciudat să iei o mașină de serie, să îi pui niște piele și crom pe jante pentru prețul unul Logan nou. Șmecheria asta o vedem și la alți producători, doar că acolo se schimbă marca.

S-Max Vignale primește un bord îmbrăcat în piele și scaune demențiale. Sunt 11 pungi de aer care pot fi controlate ca să-ți găsești poziția perfectă la volan. Și are și funcție de masaj, pe care pot s-o compar lejer cu ce-am trăit în BMW Seria 7 sau S-Class de la Mercedes-Benz. Asta face mașina premium. E modul în care te face să te simți la interior. Sunt niște ingineri prin Spania obsedați de detalii, care verifică mașinile la mână la fabrica din Valencia, Spania.

Pe lângă asta, primești și insonorizare mai bună. Pe Diesel, vine și cu un sistem de anulare a zgomotului. Funcționează precum căștile Bose sau Sony. Și mai primești și un pachet de servicii. Cum ar fi ca un mecanic Ford să vină să-ți ia mașina de acasă, ca s-o ducă la service. După ce e gata, ți-o aduce înapoi.

Ideea Vignale a apărut pentru că Ford vrea să-i țină și mai aproape pe clienții deja existenți și care probabil, cândva se vor uita la BMW, Mercedes-Benz sau Audi când primesc mai mult bine de la viață. Și corporație.

În cazul lui S-Max, unul cu de toate, Vignale, te duce la 45.000Euro. Și nu prea are concurență. În acest buget, găsești SUV-uri premium slab dotate. Sau cu mult mai mici decât Vignale. Ideal, apropo și pentru companii care oferă servicii de transport pentru VIPs. Te las acum cu testul nostru, în care vorbim pe larg despre Ford S-Max Vignale.