[Video] Ford Mustang: copilul rebel al Americii + noul Mustang 5.0 Fastback 2015

Trebuie să recunosc că sosirea lui Ford Mustang pe meleagurile noastre este un eveniment. Este unul dintre copiii rebeli ai Americii care vine pe la noi să vadă cum este cu micul, hamsia, mujdeiul de usturoi… vine să fie adoptat de o altă națiune.

Cei drept nu a fost la fel de curajos ca niște aripioare prăjite sau un hamburger cu brânză… dar uite că vine. Și pentru a nu ne prinde cu lenjeria în vine, noi am zis să vă facem o listă cu ceva informații, evident legate de Mustang, care vă vor califica drept doctoranzi în ”pony car„. Ce înseamnă pony car?

Mustang este modelul care a definit o clasă – ”pony car” – mașină sport accesibilă, cu o capotă lungă și o zonă spate scurtă. Spre deosebire de concurență, Mustang este singurul model care a rămas în producție de la lansare și până în prezent. El se află pe o listă extrem de scurtă de nume care se pot lăuda cu o producție continuă de peste 50 ani, o listă care cuprinde mai puțin de zece modele.

În prima zi de comercializare a primei generații au fost vândute 22.000 modele, în primul an 418.810 exemplare, iar după doi ani se ajunsese la un milion exemplare. Mustang încă deține recordul pentru cel mai bine vândut NOU model lansat. Cererea era atât de mare încât clienții se urcau în mașini de cum ajungeau la dealer, stăteau în mașină în timpul verificării și pregătirii de livrare pentru a fi siguri că mașina nu își găsește alt client… se dădeau mașini pe sub mână și la americani. Au fost cazuri în care viitorii proprietari au dormit în mașină în curtea dealerului.

Primul Ford Mustang a fost vândut din greșeală, de un dealer, unei femei, cu două zile înainte de prezentarea oficială a mașinii. Era vorba de un Mustang decapotabil bleo, mașina având aceeași proprietari și astăzi, fiind recondiționat în 2007. Mustangul cu numărul 1 ieșit de pe linia de producție a fost vândut tot din greșeală, de un dealer, unui aviator. Modelul cu seria VIN 5F08F100001 achiziționat de pilotul american a fost răscumpărat de Ford cu un model identic cu numărul 1.000.001, acesta aflându-se acum în muzeul companiei. Apropo, seria de identificare 5F08F100001 vorbește despre un model 1965, deși mașina era din 1964.

Stanley_Tucker_Mustangs_hero

1_1965_first_Ford_Mustang_produced_with_owner_neg_CN4318-008

În zilele noastre a devenit o tradiție ca primul model Mustang să fie vândut în cadrul unei licitații. Prin urmare, primul Mustang GT 2015 a fost achiziționat pentru 300.000 $, iar primul Mustang GT350R – model 2016 – a fost adjudecat pentru un milion USD.

m81poster1

Mustang nu a avut gloria în buzunar pe parcursul fiecărei zi a existenței. Au fost și vremuri ceva mai tulburi. Una din aceste perioade, spre finalul anilor ’80, putea conduce la un Mustang cu tracțiune față. Auzind aceste zvonuri, fanii Mustang au jucat un rol important în menținerea propulsiei pe puntea spate. A fost vorba de un proiect avansat, atât de avansat, încât Ford a scos un model de serie din acel proiect – Ford Probe.

Inițial, modelul ar fi trebuit să se numească Cougar! Au mai fost luate în calcul și nume precum – Torino, Bronco, Puma, Colt, Thunderbird II sau Panther. Numele inițial nu a fost pierdut, ulterior a fost lansat Mercury Cougar… un Mustang cu altă siglă. 21% din modelele produse până acum au fost vopsite în roșu, în prezent negrul a devenit popular.

Mustang este o vedetă de cinema, apărând în peste 3.000 de producții. Pentru un model care la debut a costat sub 2.500$, este o performanță remarcabilă valoarea de 1.3 milioane USD plătiți la o licitație în mai 2013 pentru un Mustang Shelby GT500 Super Snake din 1967. Acesta fiind cel mai mare preț plătit pentru un Mustang până în prezent.

Designul modelului nu a izvorât din neat. Designerul Charles Phaneuf a ”desenat” o versiune mai mică a lui Continental Mark II, lucru vizibil dacă modelele sunt privite din lateral.

A existat și un McLaren Mustang, mai exact o serie limitată de 11 exemplare.

Singura mașină deținută de Jim Morrison a fost un Mustang Shelby GT500.

Marketingul a împins la acțiuni de promovare cât mai trăsnite, iar aici includem și asamblarea a două modele Mustang pe terasa din vârful Empire State Building. Doar că primul model a fost asamblat în 1965, iar al doilea anul trecut.

elevator_ride_up
MustangESB_Roof_0607
empire_state_building7
MustangESB-Public-Aerial_03_HR
empire_state_building6
MustangESB-Press-Aerial_02_HR

Iată și primele impresii despre noul Ford Mustang 5.0 Fastback 2015

 

19_S-6347-2-1963_Ford_Mustang_II_concept_car_rendering