VIDEO – Ford Fiesta 1.5 TDCi. Le-a ieșit și de data asta… aproape

Dincolo de toate glumele care înconjoară Ford, ușor nefondate de altfel, ce-i al lor e pus deoparte. Adică pentru cei care nu au bani de un GTI, ST, RS un Seria 3 sau MPS, Fiesta sau Focus rămân cam cele mai distractive mașini pentru șoferi.

Nicio excepție nu face Fiesta. Chiar dacă cu timpul Focusul s-a mai cumințit, Ford Fiesta e exact cum trebuie să fie, indiferent de motorizare. Tot șasiul a fost rigidizat, lățit și lungit iar peste toate astea s-a adăugat și Torque Vectoring Control, adică roțile din interior sunt frânate ca să facă rotația mașinii în viraj. E complicat de explicat dar e mai ușor de testat. Îți recomand să cauți și Trail Braking pe Google, e o tehnologie inspirată din pilotajul mașinilor de curse.

Altfel, noul Fiesta arată mai bine. Cu un aspect ceva mai cizelat, banal din spate unde seamănă cu restul mașinilor compacte din ultimii doi ani. De apreciat schimbarea din interior. Totul e nou, inclusiv planșa de bord. Slavă celor de sus că de-acum butoanele sunt doar pentru climatizare. Sistemul de infotainment Sync 3 este o opțiune necesară și genială cu Android Auto și Apple CarPlay. Amin!