[VIDEO] Film: Warcraft: Începutul (2016)

Warcraft III: The Frozen Throne a fost singurul joc de la Blizzard care m-a interesat vreodată. Sute de ore de jucat pe un laptop Fujitsu verde pe care-l detestam. Așteptam câteva minute să se deschidă, pentru ca mai apoi să se blocheze și într-un final să-mi deschidă jocul care mi-a umplut doi ani din adolescență. Când am auzit că vine filmul, mi-am pus toate speranțele că voi regăsi pe marele ecran emoțiile și pasiunea din joc. De altfel, aceeași senzație o caut în toate jocurile pe care am timp să le încerc.

După mai bine de 10 ani, visul meu urma să se implinească în seara de 8 iunie în sala IMAX. Recunosc că m-am dus suspicios, însă Frozen Throne m-a fascinat dar ecranizările după astfel jocuri cu ființe supranaturale sunt ca întâlnirea cu o fată frumoasă dintr-o reclamă. Speri ca visul tău să nu se spulbere după prima replică. Cât să-mi întărească scepticismul, mi-am amintit cu amar ecranizarea după Prince of Persia. Încă o amintire din copilărie spulberată de Hollywood.

Cu tot bagajul acesta emoțional eram pregătit așadar pentru o dezamăgire care din fericire nu a mai venit. Ci dimpotrivă. Scenele de acțiune se leagă iar povestea devine credibilă odată ce-ți lași imaginația prinsă în efectele speciale. Filmul urmărește o poveste epopeică despre putere dar mai ales sacrificiu, despre război și fețele acestuia.

Din recenziile citite până acum cunoscătorii nu sunt prea mulțumiți de cum a ieșit și de încercarea regizorului Duncan Jones de a da caracter personajelor. Mulți spun că ar fi chiar mai prost decât Battlefield Earth, unul dintre cele dezamăgitoare filme ale ultimilor ani.

În concluzie, Warcraft: Începutul este un film interesant cu efecte speciale ireproșabile la care poți trece prin toate stările dar cu siguranță cele două ore sunt puțin cam lungi. Și să nu-ți fie teamă să o iei și pe prietenă la film. Fata care m-a însoțit s-a distrat chiar mai bine ca mine.