[VIDEO] FILM: CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR (2016)

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă uit la un film de la Marvel, chiar cred că poveștile acelea fantastice sunt posibile. Chiar și Thor e verosimil cu tot cu freza (și mușchii) de surfer sub o pelerină de zeu care trăiește 5000 de ani aruncând un ciocan indestructibil. Așadar, dacă tot am stabilit că Thor e ușor de acceptat, înseamnă că Iron Man și Captain America sunt 100% reali. Vrem să visăm că suntem copii iar jucăriile noastre chiar prind viață, nu-i așa?

Mergând pe aceeași logică bifăm încă un film de văzut în 2016. După ce Deadpool m-a făcut să văd altfel super-eroii, mă gândeam ce m-ar putea face să tresar la încă o franciză din lumea comics-urilor, sosită în cinema de pe azi pe mâine. M-am lămurit că nu am cum să mă satur de acest gen de îndată ce am văzut Captain America: Civil War.

După ce i-a aliat pe toți în Avengers, Marvel a luat la rând noii eroi și le-a făcut câte un film. Acum îi aruncă pe toți într-o singură arenă. O să te las să te bucuri de film, fără spoilere. Îți spun doar că acțiunea este antrenantă și interesantă, scenariul este logic fără greșeli de continuitate. Ce mai, aproape real(ist).

Îți dau totuși un detaliu. Dacă ești fan Captain America știi că actorul ce-l interpretează pe Winter Soldier (Sebastian Stan) în filmele anterioare, este de origine română. Așadar, o surpriză plăcută.

Să și criticăm puțin. Mi s-a părut un pic cam lung deși acțiunea a fost una bine legată și antrenantă. Atenția mea s-a pierdut la un moment dat, dar am revenit. Cu toate acestea, îți recomand să îl vezi. Este un film bun care-ți va stârni interesul pentru cele ce urmează.