[VIDEO] Ferrari California T – Când o să plouă în deșert…

Care este cel mai puțin probabil scenariu în care ți-ai putea imagina că vei conduce un Ferrari? În cazul meu era o zi de ianuarie, în deșertul din California (exact ca și mașina), când șansa să prind ploaie era de sub 0,01%. De fapt a și nins puțin iar apoi a ieșit soarele, pe final. Așa ca să am parte de toate anotimpurile într-o singură zi. Bonus, am prins și un curcubeu care a durat vreo jumătate de oră.

Ai putea zice că inventez dar o să adaug în cocktail și echipajul de poliție care ne-a escortat pe șoselele din zonă și care ne îndemna ocazional, cu amabilitate, să o călcăm mai tare. În ciuda ploii torențiale, a fost una dintre cele mai frumoase experiențe de care am avut parte, până acum, și trebuie să le mulțumesc celor de la Michelin pentru scuza de a testa anvelopele Pilot Sport 4S. Ce ziceam de patru anotimpuri în patru ore?

Pe scurt despre Ferrari California T.
Motor: 3,9 V8 turbo, 552 CP la 7500 RPM – de la F40 încoace nu s-a mai pomenit așa ceva dar de data asta avem un turbo care poate fi condus și în oraș.
Transmisie: Automată cu dublu ambreiaj în șapte rapoarte. Da, și fetele o pot conduce.
Propulsie spate – așa cum ar trebui să fie toate mașinile de asfalt.
Două locuri + două în spate (prea mici pentru adulți).
Cupholder – !
Suspensii avansate dar cu amortizoare pe gaz din motivul de mai sus.
Streaming audio de pe mobil pentru că acum poți asculta cel puțin un album înainte să alimentezi, indiferent cât de tare alergi și să bei un pumpkin spice latte relaxat în drum spre job.

Preț total? 280.000$ Nu este, așada,r pentru 99% dintre noi și e bine să rămână așa. Aceste mașini trebuie să rămână inaccesibile pentru că mai avem nevoie și de visuri. Din păcate, mașina nu mai selectează însă clientela după cât de bine știe să tragă de volan ci după banii din cont iar asta se va vedea în următorii ani. Dar cine suntem noi să ne dăm cu părerea. Hai mai bine să ne distrăm pe drumurile spectaculoase din împrejurimile Palm Springs.

Am lăsat un măr otrăvit aici la final. Am mai condus în California alte trei supercaruri plus un Hypercar iar acest Ferrari nu este mașina care să îmi rămână la suflet dacă ar trebui să aleg numai una dintre ele. Urmărește-mă aici ca să aflăm care este “the ultimate” – Audi R8 V10, Mercedes AMG C63S, Accura NSX ori AMG GT-S?