VIDEO – Ce este Mild Hybrid?

Varianta scurtă e așa: nu trebuie să bagi mașina în priză și nici să te comporți cu ea ca și cum ai căra niște ouă lăsate libere prin portbagaj. Mild Hybrid nu este altceva decât un sistem de motor electric și baterie care ajută motorul convențional să consume mai puțin combustibil dar și să trimită mai eficient puterea la roată.

În varianta cea mai simplă, motorul electric ia locul alternatorului, salvează energia într-un acumulator mai mare și o trimite înapoi la roată când șoferul accelerează, poate să țină start-stop activat mai mult timp sau poate să oprească motorul complet atunci când iei piciorul din accelerație și roțile sunt decuplate de la transmisie.

Sunt multe avantajele acestui sistem. În primul rând e foarte ușor. Adaugă la mașină doar vreo 30 până la 40 de kilograme în plus. E și mai ieftin iar în același timp chiar poate să scadă semnificativ consumul de combustibil fără să plătești mii de euro în plus pentru un Hybrid/Plug-in Hybrid. Și pentru că este mai accesibil, tot mai mulți producători vor implementa în standard acest sistem pe modelele de volum.

E doar un pas până la electrificarea pe care o așteptăm cu sufletul la gură…