VIDEO – Cum să ai un dormitor confortabil

Pentru ca locuința ta sa devină “acasă” trebuie să te concentrezi asupra aspectelor funcționale, dar fără să omiți confortul și accentele personale. Dormitorul, spre exemplu, poate deveni un sanctuar al relaxării și al răsfațului datorită unor alegeri inspirate și a unei combinații reușite de elemente.

Condiţia esenţială pentru a avea parte de o atmosferă calmă și numai bună pentru un somn profund şi odihnitor este ca dormitorul să fie camera cea mai retrasă din locuință, ceea ce reprezintă și o formă de protecție și siguranță. Ține cont apoi și de poziționarea patului. În Feng Shui acest aspect este foarte important (niciodată cu picioarele spre ușă), în special dacă vrei să atragi energii pozitive şi să fii sănătos. Recomandarea este ca patul să fie cu o tăblie solidă și nu vă fie teamă să folosiți dimensiuni mari, mai ales că acesta este trendul.

Plapuma, perna, lenjeriile de pat să fie din materiale naturale și plăcute la atingere. Amenajarea cu mobilier de lemn și parchet din lemn la pardoseală induc o atmosferă caldă dar și sănătoasă. Paleta de culori calde sau neutre va face dormitorul și mai intim decât este, iar electronicele, precum: televizor, laptop, calculator și chiar radio trebuie clar să dispară. Acestea nu fac decât să transmită radiații electromagnetice, chiar și atunci când sunt scoase din priză. Mai bine umple camera cu lumânări non-toxice, e mai romantic și mai relaxant. De asemenea, de evitat sunt și plantele, oglinzile, lumina prea puternică și tapetul prea încărcat. Și încă un sfat: nu vă folosiți dormitorul pe post de birou. Acela este altceva.

Showroom Delta Studio