Video – Cum să slăbești șase kilograme în șase săptămâni

Dumnezeu m-a „binecuvântat” cu un metabolism defect. Are tendința de a depozita aproape tot din ce mănânc iar arderile metabolismului bazal nu mă ajută deloc. Ce înseamnă metabolism bazal? Caloriile pe care le arde corpul doar pentru a supraviețui. Asta include funcționarea organelor interne precum plămânii, inima, ficatul. Am fost de mai multe ori la sală, dar de fiecare dată același rezultat. După un anumit timp mă plictiseam de moarte și după două luni mă lăsam. Nu mă refer la exerciții, fiindcă mereu includeam exerciții noi în rotații. Mă refer la faptul că mergeam singur și după un timp, începeam să număr secundele pe ceas, care parcă se transformau în minute. Acum, că activitatea mea zilnică include să merg 40 de minute până la muncă și 40 până acasă, nu am parte de mișcare. La birou îmi petrec majoritatea timpului stând pe scaun. Cum nu am nici o înclinație să mai încerc pentru a „înșpea” oară sala, am spus să trec la ceva nou. Așa că am dat peste Bodyshape Transformation Centre și am spus: „why the hell not?!”.

Programul Bodyshape promite că în șase săptămâni poți slăbi în funcție de organism, minimum șase kilograme. Ideea e că o persoană de peste o sută de kilograme poate da jos mult mai mult în acest timp, decât o persoană care are 80 de kilograme. Principiul este simplu. Cu cât tragi mai mult la cântar, cu atât consumi mai multă energie. Făcând aceleași exerciții, cineva mai corpolent va arde mult mai multe calorii din această cauză.

Programul presupune două lucruri esențiale: nutriție și efort fizic. Am fost la seminarul lor de nutriție și mi-a plăcut că primul lucru pe care l-am auzit, a fost: „nu vă dăm diete”. Apoi Flavius a început să ne explice de ce nu funcționează pe termen lung o așa zisă „dietă”. Ni s-a prezentat pe înțelesul tuturor cum stă treaba cu carbohidrații, grăsimile sănătoase, proteinele, ce avem voie să mâncăm și la ce trebuie să renunțăm ca să putem avea o nutriție echilibrată.

Primul „workout” a durat aproape o oră și a fost și cu stretching, apoi o serie de ședințe intense de 40 de secunde cu 20 de secunde pauză și iar stretching la final. Din prima zi am simțit că mi-am pus aproape tot trupul în mișcare, și în afară de faptul că eram singurul tip printre cele cincisprezece femei de acolo, experiența a fost…maximă.

Povestim mai departe săptămâna viitoare.