Video – Cum să redimensionezi porțiile de mâncare

Atunci când vorbim despre alimentația corectă a unui bărbat trebuie să luăm în calcul în primul rând stilul de viață. Trebuie să ținem cont de programul zilnic de lucru, de metabolism, care este mult mai intens decât cel al femeilor, activitatea fizică, care sper că există, și multe alte detalii ce pot ține sub control excesul alimentar.

În general, voi, bărbații, trebuie să consumați mai multe proteine și mai multe grăsimi decât o femeie, ba chiar ar fi ideal mai multe fibre și vitamine, având în vedere că aportul ideal de calorii trebuie să se situeze între 2000 și 2800, pe zi. Sunteți mari carnivori, fapt explicat de nevoia mai mare de proteine, de aceea și statisticile arată că în topul preferințelor se află carnea de vacă, apoi carnea de porc, iar pe ultimele locuri dăm de carnea de pasare, curcan și pește. Hm, total invers!

Cea mai mari greșeală atunci când vine vorba de alimentație este consumul prea mare de carne în raport cu cel de legume, cereale și fructe. Nu mai zic de lipsa apei versus două-trei beri seara.

Dar hai să vedem cum și cât trebuie să mâncați, ce alimente să evitați și cum să redimensionați porțiile. Ne spune mai multe, Cristina Toma, consultant în nutriție.