[Video] Ton în crustă de sishimi cu salată de valeriana și baby spanac

Ingrediente

1 pungă mix salată (raddichio, lollo, baby spinach, red chard)
1 pachet rucola
200g file de ton roșu
sucul de la 1 portocală medie
sucul de la 1 lămâie medie
coaja rasă de la 1/4 lime
50g parmezan
40 ml ulei măsline pomace
10g semințe de mac
20g semințe de susan
5g fulgi de chilli
sare și piper

Tonul roșu se taie fâșii, se unge cu ulei, după care se tăvălește prin semințele de mac și susan împreună cu fulgii de chilli, într-o tavă sau farfurie întinsă. Se presară cu sare și piper și se pune deoparte.

Încingem bine grătarul, îl ungem cu o peliculă fină de ulei, apoi așezăm tonul, câte 5 secunde pe fiecare parte (cu cât este mai subțire, cu atât trebuie ținut mai puțin). Scoatem tonul de pe grătar și îl punem deoparte.

Pentru dressing: amestecăm sucul de portocală cu cel de lămâie și cu coaja de lime, apoi turnăm uleiul de măsline și cu ajutorul unui tel omogenizăm până ce dressing-ul devine vâscos.

În cazul în care salata este cumpărată drept mix, nu necesită spălare insă dacă adăugăm verdețurile separat, va fi nevoie să le spălam și să le uscăm cu ajutorul unui prosop de hârtie.

Amestecăm rucola și mixul de salată cu dressing-ul, apoi cu ajutorul unui peeler radem deasupra fâșii subțiri de parmezan. Asezonăm cu sare și piper, apoi așezăm tonul deasupra, de preferință pe o suprafață neutră (lemn, sidef). Enjoy your diet & health salad.

Filmat la Showroom Miele.

Foto: Tiberiu Mînzu