VIDEO: Citroen SpaceTourer: spațiu pentru toți și toate

Citroen SpaceTourer

Citroen SpaceTourer este unul dintre modelele la care mulți familiști nu se gândesc din prima atunci când își caută un nou autovehicul. De câțiva ani încoace, ei se gândesc la SUV-uri și crossovere, dar Citroen și-a amintit că mai există și alte categorii de vehicule pe piață. Monovolumele, readuse în lumina atenției publicului tot de francezi, prin anii ’80, ca apoi să fie reinterpretate în fel și chip de alți producători.

La fel ca la vechea generație a acestui model, numit pe atunci doar Jumpy, Citroen a făcut echipă cu Toyota și Peugeot pentru partea de dezvoltare și producție. Așadar, acest SpaceTourer are un frate de la Peugeot și altul de la Toyota. Mecanic, sunt la fel, dar există mici diferențe la nivel estetic. Practic, îl cumperi pe cel pe care îl găsești la oferta cea mai bună și unde te tratează cel mai bine oamenii de la reprezentanță. Nu de alta, dar dacă nu se poartă frumos cu tine când îți cumperi o mașină nouă, nu vei fi tocmai fericit dacă ai o problemă tehnică și te duci la service.

Revenind la Citroen SpaceTourer, el este fabricat în trei variante de ampatament, dar în România este oferit doar în ultimele două, cele mai mari din portofoliu. Pleacă de la 25.109 euro cu TVA inclus la momentul realizării acestui test, iar varianta testată de noi pornește de la 28.203 euro. Cu această sumă ai o mașină mai mult decât spațioasă cu opt locuri adecvate chiar și pentru adulți, nu doar pentru copii, cum se întâmplă cu ultimul rând al unor autoturisme care se laudă cu șapte locuri pentru pasageri.

Dacă mergi mai mult prin oraș, s-ar putea să apreciezi o cutie automată în această gamă, dar te poți descurca și cu transmisia manuală, care m-a suprins plăcut în weekend-ul pe care l-am petrecut împreună cu noul Citroen SpaceTourer. Ți-am povestit destule despre mașina testată, acum este timpul să te invit să urmărești clipul video de mai jos. Enjoy!