VIDEO | Jocuri de mobil numai bune în metrou

Zilnic petrec cel puțin 40 de minute în metrou. Ca să treacă timpul, testez diverse jocuri de mobil și încerc să văd care ar merita prezentate. Și cum rămân mai tot timpul fără conexiune, pe undeva pe la Unirii, m-am gândit să vă arăt cinci jocuri mobile pentru care nu ai nevoie să fii conectat la Internet.

După cum spuneam, am luat la puricat aplicațiile care pot fi jucate în offline și mai ales în buncărul subteran numit „Stația de metrou Piața Unirii”. Primul rezultat la care am ajuns este Sword of Xolan. Un joc retro precum seria renumită Castlevania. Experiența m-a surprins plăcut prin faptul că mecanicile de joc sunt foarte bine puse la punct și nu am simțit deloc că experiența e prea ușoară sau că trebuie îmbunătățită. Aspectul, soundtrack-ul si gamplay-ul sunt fantastice, dar devin și mai speciale atunci când îți dai seama că jocul e făcut doar de un singur om. 

Alt titlu care mi s-a impregnat în memorie este RPG-ul Dungeon Quest. Chiar dacă are o grafică aproape lamentabilă, demnă de primele jocuri de pe iPhone 3GS, algoritmii și matematica din spatele experienței pot rivala cu ușurință cu monștri consacrați precum Diablo III. O expresie care îmi vine în minte când mă gândesc la acest joc este „nu judeca o carte după coperți”. Fiindcă experiența în sine este de lăudat. Mereu găsești lucruri mai bune decât ce ai pe tine și asta te împinge mai departe să joci, ca să îți upgradezi personajul.

Dar acum vă las pe voi să descoperiți restul jocurilor în clipul de mai jos.