VIDEO – Ce așteptăm de la Salonul Auto de la Geneva

În primul rând aglomerație, nervi și mâncare scumpă, ca să ți-o spun pe aia dreaptă. Ferească sfinții să ți se facă foame prin preajma salonului că-ți lași jumătate de salariu pentru o gogoșă.

Dar, să vezi mașini proaspăt concepute înaintea celor 7 miliarde de pământeni, de neprețuit. De-asta mă bucur când ajung la saloanele auto. Poți să vorbești cu inginerii care au lucrat la produs, cu cei care au desenat conceptele. E fantastic. Și avem ce să povestim și anul acesta.

Mai mult ca oricând vorbim despre mașini electrice. Sunt anunțate lansări spectaculoase și parcă mai toți producătorii se concentrează doar pe baterii. Mitsubishi ne va arăta un concept de SUV pe baterii, ba chiar și Aston Martin. Mercedes-Benz o să arate un EQV, adică un V-Class electric. Ceea ce pare foarte logic. E o mașină foarte populară pentru shuttle, transporturi pe distanțe scurte, adică din aeroport spre orașele învecinate. O electrică poate să facă față cu brio.

O să vedem și niște facelifturi pentru Mercedes-Benz GLC și GLC Coupe dar și pentru Passat. Volkswagen o să aducă și litera R pentru micuțul T-Roc. O să avem despre ce să povestim, când o să fim acolo, pe 5 și 6 martie. Spor!