[VIDEO] Audi A4 (2015)

Noul Audi A4 e chiar nou. Probabil nu-ți pare diferit din punct de vedere estetic, dar în afară de prezoane e o altă mașină față de vechiul de-acum B8.

E construit pe o nouă platformă, MLB Evo, cea folosită și Audi Q7, A8 și Bentley Bentayga. Și asta se vede la spațiul interior, adica mai mult loc pentru genunchii pasagerilor și un portbagaj generos. Mă deranjează însă spațiul la cap.

Noua platformă face ca A4 B9 să fie mai ușor cu vreo 120 de kilograme decât generația precedentă. E ca și cum ai merge cu vechiul A4 fără uși sau fără motor. Greutatea mai mică înseamnă și o mașină mai fâșneață și foarte plăcută la condus. Câștiguri secundare înseamnă consumuri și emisii mai bune.

Poate cea mai interesantă schimbare vine la interior. Curat și bine desenat. Dar asta depinde și de cât de darnic ești cu banii atunci când bifezi căsuțe la reprezentanță. Apropo, ecranul nu se mai ascunde în bord. Apropo, are inclusiv încărcare wireless pentru telefoanele care suportă așa ceva.

Dacă-ți permiți, îți recomand să optezi pentru Virtual Cockpit. Schimbă total mașina! Nu de alta, dar dă și bine acolo cu Apple CarPlay și Android Auto.

Noul model e și foarte confortabil, trece fără emoții peste orice denivelare. Și dacă vrei mai mult, poți opta pentru suspensia adaptivă.

În ceea ce privește motorizările și cutiile de viteze, Audi poate satisface cam orice nevoie… De la 1,4TFSI până la 3,0TDI și 272CP. Nu pot însă să trec cu totul peste ideea că poți să dai cam 80,000Euro pentru un A4. Cu vreo 50.000 peste prețul de plecare.