VIDEO – Cum analizezi pozele unui anunț auto

anunț auto

Un simplu anunț auto poate să ascundă multe secrete. Unele dintre acestea pot fi deslușite încă din titlul său sau din textul care însoțește pozele. Altele pot fi remarcate printr-o analiză a imaginilor atașate unei mașini puse la vânzare. Dacă tot am făcut un material despre cum să faci poze pentru un anunț auto, mi se pare potrivit să vă dau câteva exemple despre pozele dintr-un anunț care ar putea să facă un cumpărător să-și piardă interesul. Bineînțeles, dacă ești în poziția cumpărătorului, lucrurile stau altfel. Sunt șanse mai mici să vrei să vezi o mașină cu poze neinspirate sau care trădează anumite defecte.

Corect ar fi să poți vedea toate defectele mașinii din pozele atașate, dar nu-i întotdeauna așa. Iar asta este valabil și pentru textul găsit lângă acele poze. Sigur, aceste aspecte ar putea să mă deranjeze doar pe mine, dar tocmai de aceea am făcut materialul de mai jos, în care am subliniat câteva elemente care ar trebui să-ți dea de gândit când vezi un anunț auto pe internet și te gândești să contactezi vânzătorul. În unele situații, nu mai are sens să-l deranjezi pe omul acela, pentru că produsul său fie nu este prezentat cum trebuie, fie nu merită interesul tău.

Spre exemplu, dacă vezi o mașină cu mucuri de țigară în scrumiera din dotare și tu ești nefumător, nu mai are sens să te duci să o vezi, pentru că trebuie să plătești multe sute de lei la detailing doar ca să încerci să scoți mirosul din interior. Totodată, dacă vezi un model sport sau o mașină de lux cu noroi pe aripi și pe praguri, pozat în mijlocul unui câmp, eventual în timp ce posesorul făcea un grătar, poate fi destul de clar că portbagajul său a transportat un porc sacrificat și un sac de cartofi și că s-ar putea să nu fie în cea mai bună stare posibilă din punct de vedere tehnic.

Practic, ce încerc să vă transmit prin acest material, dacă nu este deja clar, este să nu mai cumpărați aproape orice mașină găsiți pe internet de vânzare și triați la sânge modelele pe care mergeți să le vedeți în persoană. Nu de alta, dar pierdeți timpul și riscați să cădeți în plasa unui vânzător cu o poveste emoționantă și să-i faceți un pustiu de bine cumpărând mașina de care se chinuie să scape din toamna trecută.

Așadar, urmăriți cu atenție și detaliile din pozele atașate unui anunț auto, nu vă uitați doar la preț, rulajul afișat și numărul de telefon al vânzătorului, că vă veți trezi cu o țeapă de zile mari. Sau poate aveți incredibil de mult noroc și va fi totul bine.