VIDEO – Am tunat Cavaleromobilul!

Disclaimer, l-am tunat din punct de vedere tehnologie și conectivitate! Nu, nu i-am pus neoane colorate pe dedesubt, nu de alta dar sunt ilegale. Cel puțin așa știu!

Adevărul este că am plecat cu un gând la service, să punem pe ea senzori de parcare și eventual o cameră de mers cu spatele. Lucruri simple, pe care dacă îți pui mintea le poți instala și singur. Mi-a scăpat însă ideea că noi avem la studio un kit de GPS pentru mașină pe care nu a avut timp și chef să îl monteze nimeni. Iar Sorin de la service, a spus că rezolvă și acest lucru, că există o alarmă și pentru așa ceva. Așadar, am deschis cutia ”Pandorei” și ne-am apucat de lucru.

Alarma propriu-zisă se numește Pandora, și știe să facă mai multe lucruri decât mi-am imaginat și eu. Există mai multe versiuni, plecând la cea de bază cu funcția simplă de alarmă, până la varianta premium sau extinsă, ce are atât conectivitate GSM și GPS cât și mai multe chei și tag-uri aferente, dar și funcții precum pornirea și oprirea motorului de la distanță. Și când spun distanță nu mă refer la zece metri, ci trei kilometri în câmp deschis și aproximativ 1.5 kilometri în oraș.

Eu locuiesc la 650 metri de birou, și, după blocurile gri, telecomanda încă funcționează. Apropo de telecomandă, este mai mare decât cheia de la mașină și de pe ea poți controla toate funcțiile mașinii, poți regla senzorul de proximitate sau ceilalți senzori interiori și poți auzi chiar când pornește alarma. Sună și luminează și telecomanda. Recunosc un lucru, mai avem de butonat această alarmă până ajungem la potențialul ei maxim. Știe să oprească motorul automat și să imobilizeze mașina atunci când cineva te scoate cu forța din mașină, sper să nu fie niciodată cazul. Știe să monitorizeze modul de condus al mașinii, adică să te avertizeze când cineva o bruschează prea tare sau gonește cu o sută km la oră prin oraș, și poți desena pe hartă chiar un perimetru în care are voie să circule. Dacă ieși din ”raza de acțiune” ți se oprește motorul, atât de simplu.

Sigur, acestea sunt deja funcții utile pentru o companie care are un parc auto, și chiar pentru ele este destinat și modelul de vârf al acestui sistem de alarmă. Sunt funcții utile pe care le poți obține la un preț mai bun decât dacă ar veni ca opțiune la achiziția mașinii, mai ales că multe dintre automobile nici nu au așa ceva nici măcar în pachetul premium.

Dacă vrei să iei legătura cu Sorin și cu colegii săi, să îi întrebi de prețuri și instalare, îi găsești pe edotec.ro.