VIDEO – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Condimentat de Ferrari

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio este un model cum nu am mai văzut până acum de la producătorul milanez. Italienii au reușit să împrumute o echipă de ingineri de la Ferrari pentru dezvoltarea unui motor de excepție, de 2.9 litri și 510 CP, pe care l-au împerecheat cu o transmisie automată atât de rapidă încât n-ai nevoie de padelele din aluminiu, din spatele volanului.

Am zburat în Emiratele Arabe Unite pentru a vedea drumul considerat echivalentul din regiune al pasului Stelvio, care i-a dat numele acestui SUV de performanță. Muntele pe care a fost filmat acest clip se numește Jebel Jais și are cel mai înalt vârf din cele șapte Emirate. După cum veți putea vedea în clipul nostru, serpentinele trasate de arabi arată superb și sunt completate de linii drepte suficiente pentru distracție. Înainte să ne scrieți că suntem iresponsabili, cei de la Alfa Romeo au aranjat restricții de circulație împreună cu autoritățile pentru a ne bucura la maximum de Stelvio Quadrifoglio.

Zis și făcut. Am încercat să aflăm de ce Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio este cel mai rapid SUV pe Nurburgring, cel mai solicitant circuit din lume. Fără să trecem pe modul Race, pe drumurile publice, am văzut de ce este în stare modelul care va fi detronat pe Iadul Verde de Lamborghini Urus și de noul Porsche Cayenne Turbo. Până atunci, italienii se pot mândri cu un record pe cinste și cu o mașină practică și rapidă în același timp.

Discutăm despre 3.8 secunde de la 0 la 100 km/h, adică nu la fel de rapid ca un Tesla Model X P100D, însă Alfa Romeo se poate mândri și cu o viteză maximă de 284 km/h. Aceasta este mai mult pentru laudă când te întâlnești cu prietenii, cum este și distribuția maselor între punți de 50/50 sau cardanul din fibră de carbon. În raport cu rivalii, este mai ușoară chiar și cu o sută de kilograme.

E timpul să te invit să urmărești testul meu cu Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.