VIDEO – 5 CC – Siliconul anti-mizerie, ambalajul comestibil și excavatorul-aspirator

Astăzi începem seria chestiilor cool cu o invenție adusă în prim plan de o femeie. Cei drept, numai ea putea să gândească o așa rezolvare… în familie. De aceea, niciodată să nu subestimezi puterea unei femei hotărâte să rezolve o problemă. Lindsay Lorraine, din Statele Unite, era exasperată de haosul şi de mizeria rezultate ori de câte ori cei trei copii ai săi se puneau la masă. Mămica inventivă a decis că siliconul este materialul ideal să facă o tăviță pentru mâncare. Aceasta are ventuze care îi permit să se lipească ferm de masă, oricât ar trage copiii de ea, și astfel nu le mai permite micuţilor să arunce cu farfuriile în sus şi în jos. Se numește EZ PZ și costă doar 25 de dolari, bucata. În multe culori. Eu aș cumpăra și pentru colegii de la studio. Jur!

Silicolul e cool, dar fără plastic e fantastic! Asta am exclamat atunci când am văzut prima oară invenţia care îţi poate ostoi setea, fără să mai polueze planeta cu PET-uri goale. Se numeşte Ooho şi este, în principiu, o bilă din material biodegradabil umplută cu apă, cât să tragi o înghiţitură zdravănă. O bagi în gură, o muşti cu nădejde, ambalajul se sparge şi eliberează preţiosul lichid, care apoi se duce la vale pe esofag, cu tot cu membrana comestibilă. Ce veste putea fi mai bună pentru noi, cei cărora le pasă de viitorul planetei pe care trăim şi pe care o sufocă miliarde de deşeuri din plastic? Fiecare recipient din PET aruncat aiurea este o ameninţare pentru mediu, deci abia aştept clipa când Ooho se va găsi la magazinul din colţ.

În fine, excavatorul-aspirator brevetat de firma Veolia îl trimite la groapa de gunoi a istoriei pe Dorel, muncitorul-dandana, cel care dă în gropi de competenţă atunci când le sapă. Sistemul aspiră pur şi simplu solul şi argila, pe care le aruncă în măruntaiele unei maşinării pe roţi, iar în urmă rămâne doar o tranşee perfect executată. Cu precizie militară. De operat acest ansablu se ocupă un singur om. Dispare, aşadar, echipa de spectatori rezemaţi în lopeţi, cum dispare şi riscul ca inspiratul şi vestitul muncitor Dorel să mai dea cu târnăcopul într-un cablu electric.

Mai jos sunt linkuri către toate cele cinci chestii cool, ca să le poţi examina mai îndeaproape. Iar, dacă ştii ceva ce mie mi-a scăpat, fii amabil şi dă-mi de veste printr-un comentariu!

EZ PZ

Ooho

Polar Pen

Soundwave Tattoos 

Excavatorul Veolia