VIDEO – 5 CC – Recunoașterea facială, drona săracului și curent din manivelă

Să vorbim despre ale noastre cinci chestii cool și săptămâna asta. Am mai răscolit puțin internetul zilele acestea și m-am ales și cu o vizită la studio a unor tineri ce au găsit o soluție integrată de recunoaștere și detecție facială. Mai exact, folosind algoritmi de deep learning, putem să clasificăm fețele după vârstă, sex, emoția exprimată, sau să recunoaștem persoanele dintr-o fotografie pornind de la o baza de date definită de un eventual client.

Soluția se numește VisageCloud și o dată instalată este disponibilă în cloud dar și pe infrastructura potențialului clientului. Este recomandată în retail/advertising/digital signage pentru analiza demografică a spațiilor comerciale, pentru organizatori de evenimente/administratori spații comerciale cât și pentru sisteme de supraveghere și securitate.
Drona săracului, da există! Și se numește Birdie. În realitate este un fel de paraşută pentru camera GoPro. Sper că ai una, dacă nu, nu mai sta pe gânduri prea tare. Instalezi aparatul în nacela video-paraşutei, porneşti înregistrarea, apoi ţinteşti către cer. Și te joci și îți faci poze…și costă doar 40 de dolari.

Ai rămas fără curent? Te salvează Jiffy, o invenţie genială pe care recunosc că aș cam trece-o în wishlist-ul meu. În cazul lui Jiffy, dai la râşniţă. Şi generezi cinci volţi cu 1.500 mA, de ajuns ca să poţi încărca simultan şase telefoane de patru inch care folosesc WiFi sau patru asemenea aparate care navighează prin 3G. Tot ce nu e consumat pe loc, Jiffy stochează într-un mic acumulator.

 

Recunoaștere facială de la VisageCloud

Sport extrem cu drona

Bravo, ai topor!

Drona săracului

Curent la manivelă