Vesta matlasată – Ne place sau nu?

Un articol vestimentar destul de controversat pe care cei mai mulți îl asociază automat cu ținutele sport, ori cu bărbații de vârtă mijlocie. Totuși, un model potrivit asociat corect poate deveni un articol vestimentar apreciat. Am spus de nenumărate ori care sunt avantajele hainelor cu puf și pene, iar vesta nu face excepție. În plus, este o alegere foarte bună pentru ținutele intermediare, când pentru un confort termic plăcut nu ai nevoie de prea multe straturi, iar o vestă de acest gen poate fi exact ce-ți trebuie pentru a te simți confortabil.

Uită de ideile preconcepute legate de vestă datorate în mare parte celor care nu le poartă corect, dar și unor modele nu prea inspirate. Cred că-ți amintești la fel de bine ca și mine moda vestelor Moncler, de cele mai multe ori fake, lucioase și asociate unui trening, cu pantofi sport înalți de tip Zanotti. Da, știu. Acest stil care a predonimat o lungă perioadă de timp te-a făcut să vezi cu alți ochi vestele matlasate. Însă, crede-mă! Există modele frumoase și asocieri care sigur îți vor fi pe plac.

Vesta matlasată este un articol vestimentar extrem de versatil pe care îl poți integra cu ușurință în ținutele tale de zi cu zi, mai ales în această perioadă de iarnă. Hai să vedem împreună câteva exemple.

Vesta pe sub palton

Majoritatea paltoanelor și pardesielor nu sunt matlasate. Asta înseamnă că pe timp de iarnă purtarea lor nu este cea mai bună idee, mai ales dacă ești genul friguros, ori căruia nu-i place să poarte multe straturi. Aici intervine vesta matlasată. Fulgii și puful o fac extrem de călduroasă, iar lipsa mânecilor se traduce în confort în plus, mai ales dacă porți un model cambrat. Dacă vrei să se potrivească mai multor ținute, alege una în culoarea paltonului, iar dacă vrei o pată de culoare poți alege una colorată. Eu aș alege, de exemplu, una galben muștar, ori una burgundy, arată foarte bine.

Vesta pe post de jachetă

Vesta matlasată

La fel de bine poate fi purtată pe post de jachetă în zilele ceva mai generoase cu temperaturile. O poți asorta cu încredere unei ținute casual, smart casual sau chiar elegantă. Dacă alegi un model simplu, fără inserții, culori puternice ori printuri o poți folosi fără probleme pe post de sacou peste o cămașă albă cu o cravată. Evident, dacă evenimentul nu impune o ținută business. 

De asemenea, o poți purta la o ținută casual de zi cu zi, alături de bluză, hanorac ori un pulover. În acest caz poți alege un model colorat, cu imprimeuri, broderii și așa mai departe. Totuși, ferește-te de modelele supradimesionate, foarte masive, în cazul în care ești mai corpolent sau foarte scund. În acest caz alege un model slim, clasic.

Vesta peste sacou

Am lăsat această variantă la final pentru că, personal, nu agreez această abordare. Poate și pentru că ținutele elegante nu sunt pe gustul meu. Însă, această asociere există, este purtată și mulți o consideră corectă. Fără nici un fel de discuție, modelul trebuie să fie simplu, clasic, în culoarea costumului. În caz contrar, lipsa mânecilor va oferi o imagine ciudată, nestructurată, iar vesta va sparge ținuta chiar în punctul forte și anume torsul. Cu siguranță nu vrei să arăți precum o pereche de picioare cu mânuțe.

Dacă totuși îți place această combinație, acest mix neobișnuit, trebuie să o porți cu multă încredere. Știi deja că jumătate dintr-o ținută este atitudine!