Vacanță exoticӑ și croazieră ȋn Caraibe

Pentru că v-am deschis recent apetitul pentru croaziere, de data asta, am ales sӑ vӑ prezint o cursӑ mai specialӑ pe un vas la fel de luxos ca și cele din filme, care să vӑ ofere posibilitatea să vizitați mai multe țӑri cu ieșire la Marea Caraibelor. Este destul de dificil, atȃt din prisma distanței, cȃt și a bugetului, sӑ alegem un singur punct de interes, mai ales cȃnd vine vorba de destinații exotice. Știu din proprie experiențӑ cum banii sunt calculați pȃnӑ la ultimul cent. Organizarea unei astfel de excursii este destul de costitoare când avem în plan să vizitӑm 2-3 locuri.

Eh, și vin acum cu soluția perfectӑ: turul insulelor exotice pe un vas de croazierӑ. Existӑ nenumӑrate promotii și curse pe navele de croaziere, cu un buget modest, avȃnd ȋn vedere multitudinea de locuri vӑzute.

Martinica, Guadalupe, Saint Martin, Insulele Virgine, Republica Dominicană, Antigua & Barbuda sunt doar cȃteva dintre destinațiile ale cӑror meleaguri pot fi atinse la bordul unui vas de croazierӑ. Veți putea avea un rӑgaz de o zi sau două pentru fiecare stat exotic ȋn parte. Atenție ȋnsӑ, este posibil sӑ nu mai vreți sӑ vӑ ȋntoarceți din aceste locuri minunate.

Vă recomand ca pentru o astfel de vacanțӑ să vă luați cel puțin zece zile de concediu pentru a avea parte și de cȃteva activitӑți (terestre) pe plaiurile porturilor-gazdӑ. Ca excursie opționalӑ, odatӑ ajunși ȋn Point-a-Pitre, ȋn Guadalupe, v-aș propune pe lȃngӑ turul orașului, alte patru ore de snorkeling&sealife. În ce constӑ aceastӑ activitate?

Preluarea turiștilor exact din port de cӑtre un instructor-ghid și un expert ȋn biologia marinӑ, pe o barcӑ specialӑ, care vӑ vor acompania ȋn adȃncuri și alӑturi de care veți descoperi coralii, vegetația și flora subacvaticӑ. Trebuie să știți că doritorii de snorkeling primesc costume speciale pentru aceastӑ activitate,  însă musai trebuie sӑ știi sӑ ȋnoți. Pentru persoanele care cӑlӑtoresc cu minori, copiilor sub patru ani nu le este permis sӑ efectueze acest tip de scufundare.

Mai mult ca sigur cӑ fiecare oprire, din orice port al itinerariului vasului de croazierӑ, va dura ore bune. Asta dacӑ nu cumva ȋntreaga zi ȋn care veți avea posibilitatea sӑ faceți cumpӑrӑturi, sӑ vizitați cascade (Maracas Waterfalls din Trinidad, St. Joseph), peșteri (Gasparee Cave de pe Insula Homes Marina), mӑnӑstiri sau pentru doritorii de relaxare, sӑ vӑ bronzați pe cele mai frumoase plaje și sӑ vӑ scӑldați ȋn apele turcoaz ale Mӑrii Caraibelor.

Fie cӑ alegeți sӑ cӑlătoriți în cabine interioare, exterioare, cu balcon sau fǎrǎ, dotate corespunzător unui hotel de cinci stele, veți rӑmȃne plăcut surprinși cȃnd veți vedea că o astfel de vacanță în Caraibe vine la un preț mai mult decȃt accesibil (vezi oferta). Mie aceasta ȋmi face cu ochiul de cȃteva zile și ȋncep sӑ mӑ gȃndesc serios la alte cȃteva zile de concediu pentru a-mi potoli setea de exotice.