Vacanțӑ ȋn California și Hawaii

De fiecare datӑ cȃnd plecӑm ȋntr-o vacanțӑ, se spune cӑ, cu cȃt drumul este mai lung, cu atȃt dorința este mai arzӑtoare și extazul sosirii la destinație este mai mare. Cam așa se întâmplă și ȋn cazul de fațӑ. Cӑlӑtoria noastrӑ de astӑzi are loc pe continentul Americii. Nu suntem privilegiați sӑ fim tocmai vecini, de aceea trebuie sӑ fiți pregӑtiți fizic și psihic de un zbor destul de lung.

Trageți tot aerul european ȋn piept, cȃt sӑ nu vӑ lipseascӑ cam două sӑptӑmȃni, ȋncleștați-vă dinții și strȃngeți puternic husa scaunului din avion ȋn caz de turbulențe, pentru cӑ vorba aceea: cu rӑbdarea, treci marea. Nu știu dacӑ sunt singura, ȋnsӑ de fiecare datӑ cȃnd am parte de zboruri zbuciumate, din cauza golurilor de aer, mă uit ȋn jur și parcӑ mi se face rușine de frica mea cȃnd vӑd copii de nici zece ani care parcӑ nici nu sesizeazӑ “cutremurul” din avion.
Odatӑ ajunși la destinație, realizezi cӑ partea grea a trecut și cӑ te poți relaxa ȋn voie alӑturi peisajele unei alte lumi.
California – San Francisco și Hawaii – Honolulu sunt cȃteva dintre destinațiile pe care le puteți vizita alegȃnd pachetul turistic de aici.

San Francisco, aflat pe coasta de vest a Americii, este un oraș-peninsulӑ intens vizitat de turiști pe tot parcurul anului. Deși temperaturile medii de aici sunt cuprinse ȋntre 25-28 grade, de cele mai multe ori este ceațӑ. Cȃnd ne gȃndim la statul California, ne gȃndim la universul cinematografiei Hollywood, la zona Bay Area unde s-au turnat filme de succes , precum «Memoriile unei gheișe», «Sweet November», «Basic instinct» sau «The Game». Este un loc plin de romantism, cu multӑ sare și piper, asemenea atmosferei prezente ȋn filme. Dacӑ vreți sӑ intrați pentru o clipӑ ȋn pielea unui actor, faceți un tur „San Francisco in the movies”, astfel puteți vedea pe ecranul imens din interiorul bus-ului, scene din filme turnate aici.
Orașul are case și clӑdiri moderne, strӑzi lungi și suficiente atracții turistice pentru toate gusturile, cum ar fi celebra ȋnchisoare Alcatraz, podul Golden Gate și un Cable Car, adică un vagon de tren tras pe cablu, pus în mișcare de un alt cablu care traversează subteran o mare parte a orașului.
Dacӑ vorbim de cealaltӑ destinație americanӑ, Hawaii, nu ai cum sӑ nu amintești de capitala acestuia, Honolulu, aceasta fiind situatӑ ȋn partea ȋnsoritӑ a insulei, cu un climat tropical. Armonia dintre cele mai mari repere istorice și centrele de shopping ultra moderne ȋi conferӑ acestui oraș un aer vibrant. Forumurile și turiștii care au fost deja acolo, spun că locuitorii nici nu așteaptă răsăritul, ȋncӑ de la primele ore ale dimineații plajele se umplu de surferi iar strӑzile de joggeri și bicicliști ieșiți să facă sport.
Cele mai cӑutate locuri de către turiști sunt: Iolani Palace – palatul primului rege din Hawaii, Parcul Național Haleakala – acesta deține cele mai frumoase peisaje vulcanice de pe insula Maui, Diamond Head Crater, Aloha Tower, Muzeul Bishop, Muzeul de Artă din Honolulu sau Grădina Zoologică.
Ca o completare, pentru cei care viziteazӑ pentru prima datӑ Hawaii, trebuie sӑ știți cӑ existӑ șase insule Aloha, dintre care: Coasta Napali din Kauai, țӑrmurile plajei Waikiki Beach din Oahu, nisipurile albe ale plajei Papohaku din Molokai, apele cu delfini prietenoși ale golfului Hulopoe din Lanai, culmile Haleakala din Maui și energia vulcanilor din Parcul National Hawaii.
V-am oferit suficiente motive sӑ vreți sӑ vizitați America ȋn toată splendoarea ei? Atunci trebuie doar sӑ fiți cei mai buni vȃnători de oferte, cӑci existӑ multe pachete turistice, pentru toți doritorii!