[VIDEO]Urban Trail Sinaia 2016

Se apropia ora startului dar emoțiile caracteristice unei curse nu mă cuprindeau deloc. De ce? Pentru că am fost doar spectator și acum regret că nu am alergat. Exercițiile de încălzire s-au scurs și au fost urmate de vocea din difuzoare ce număra secundele până la pornire. Și START! iar alergătorii adunați la linia de plecare au luat-o la goană. Totul anunța o cursă superbă, pentru toată lumea. Dar pentru mine?

Dacă până sâmbătă credeam că alergatul pe distanțe mari este pentru alții, acum sunt convins că nu trebuie să ratez următorul maraton. Și dacă nu știi ce m-a convins, îți voi spune acum: S-Karp Urban Trail Sinaia un nou concept de „competitivitate” care introduce două idei noi: UrbanTrail & Knockout.

Concursul s-a desfășurat pe un traseu care a pus la încercare chiar și pe cei mai experimentați. De asemenea, de-a lungul traseului au fost incluse obiectivele turistice ale orașului Sinaia, cum ar fi: Castelul Peleș. Cursa de Urban Trail care a reprezentat și etapa de calificare la fazele superioare a măsurat 11 kilometrii. S-a alergat pe asfalt, poteci, piatră cubică, multe trepte dar și pe pista de bob a orașului, acest lucru fiind o premieră pentru un asemenea concurs. Proba sferturilor de finală a măsurat doar 4,4 kilometrii, iar semifinala 3,3 kilometrii, amândouă la un nivel de dificultate mult mai ridicat.

„Dacă vrei să câștigi o cursă, aleargă 1km. Dacă vrei să vezi ce înseamnă viața, aleargă un maraton” spunea Emil Zatopek și avea dreptate. Viața este ca o probă de alergare: când vrei să te bucuri, dai de greu, când crezi că nu mai scapi de rău, atunci vine binele, trebuie doar să alergi înainte.