Un nou Nintendo Switch?

Cu siguranță ați auzit de Nintendo Switch până acum. Acea consolă de jocuri video de la Nintendo, care se pretează excelent pentru vârstele mai fragede. Cel puțin după părerea mea, e cadoul perfect pentru un copil pe care nu vrei să îl expui la violență grafică din jocuri cu 18+. Seria Mario, Zelda și alte jocuri care nu prezintă organe interne scoase în afară și care te lasă cu un gust plăcut.

Nintendo Switch a fost lansat în 2017 și vine cu două mini-controllere detașabile și un dock pentru TV, unde îl poți conecta ca să poți juca pe un ecran mai mare. Îl poți găsi în aproape orice magazin de electronice la prețul de 1600 de ron. Ei bine, tocmai ce a fost anunțată o versiune „lite” a aceluiași device de gaming, numit Nintendo Switch Lite. Este anunțat pentru 20 septembrie 2019 și îl vei putea cumpăra la prețul de 199 de dolari americani. Înainte să te entuziasmezi, nu uita că totul se convertește în euro la noi, plus câteva taxe pe ici-colo. Părerea mea de pesimist este că pe eticheta de preț va scrie mai mult de 940 de RON în care am converti valuta, dar asta rămâne de văzut.

Din specificațiile consolei, vedem că nu este vreo diferență notabilă între cele două, ori cel puțin nu atunci când vine vorba despre „măruntaie”. Nintendo a anunțat oficial că vei putea juca exact aceleași jocuri de pe modelul „clasic” de Switch. Vine cu un procesor Tegra customizat, exact ca fratele lui mai mare. Totuși, diferențele notabile vin atunci când vorbim despre aspect. Ce îți va atrage atenția din prima este forma noului Switch. Acesta nu mai are controllerele detașabile, ci fac parte din carcasa integrală. Rezoluția la care rulează ecranul rămâne la 720p, doar că în loc de 6.2 inch, va fi de 5.5 inch. Asta înseamnă clar că jocurile se vor vedea mai clar pe dimensiunea redusă a ecranului. După cum am spus și mai devreme, din punct de vedere hardware, lucrurile nu prea diferă între cele două, dar aspectul într-adevăr este diferit.

Voi ce părere aveți? Cu prețul nou, v-ați încumenta la un astfel de device de gaming?