Tricoturi pentru sezonul rece

Processed with VSCO with c6 preset

Nu te lăsa păcălit de soarele de afară. Încă este încă frig și se anunță temperaturi chiar mai scăzute. Așa că, lasă de-o parte jachetele, pantalonii rupți și sneakerșii. Dincolo de jachete cu puf, fulare groase și încălțăminte adecvată, trecem în registru și elementele din tricot drept esențiale pentru sezonul rece. Textura, materialele și mai ales croiala fac din acestea cele mai bune elemente pentru sezonul rece. Fie că optezi pentru lână, lână merino, cașmir sau bumbac, dacă alegi hainele potrivite cu siguranță frigul nu-ți va da bătăi de cap. Însă, așa cum am spus-o în repetate rânduri, esențial nu este să pui tot dulapul cu haine pe tine, ci să respecți regula celor trei straturi și să te asiguri că nu-ți lași extremitățile expuse.

Așa se face că uneori te simți foarte confortabil, deși nu ești îmbrăcat așa gros, iar alte ori nu știi cum să te mai ferești de frig, deși ai multe straturi de haine pe tine. Așa că hai să vedem împreună care sunt elementele tricotate esențiale pentru iarnă.

Maleta

Tricoturi

Deși de regulă este confecționată din bumbac ori cașmir, există și malete din lână groasă, cu ochiuri mari, supradimensionate. Cunoscute mai degrabă drept pulovere turtleneck, adică cu gât de broască țestoasă, acestea sunt o idee bună pentru zilele extrem de friguroase. În primul rând pentru că oferă o protecție mult mai bună, mai ales în jurul gâtului. Parte esențială a corpului pe unde pătrunde frigul foarte ușor, mai ales dacă nu obișnuiești să porți fular. Dacă ești dintre aceia care se simte încorsetat și nu suportă să poarte pulovere la baza gâtului, poți alege modele cu un guler mai larg ori pe cele cu guler de tip șal.

Cardigan

O alegere foarte bună pentru momentele acelea când pe parcurul zilei treci de la o temperatură la alta o reprezintă cardiganul. Poartă-l când ieși afară la frig și pune-l pe umeraș atunci când intri la căldură. Astfel te bucuri de un confort termic ideal în orice moment. Pentru mine cea mai bună alegere o reprezintă cel fără nasturi. Deși sunt mult mai practice modelele cu nasturi sau fermoar, personal le prefer pe cele fără. Mai ales că, de regulă, port modele supradimensionate, iar dacă aș vrea să închid nasturii ar arăta destul de urât. Însă, dacă alegi un cardigan slim, poți să închizi liniștit nasturii fără să arate deranjant. Însă, la fel ca în cazul vestei, lasă ultimul nasture de jos descheiat.

Haina de exterior

Mă feresc să o denumesc palton sau pardesiu pentru că vreau să mă refer mai mult la hainele tricotate supradimensionate care pot trece cu ușurință drept haine de exterior. Am văzut o mulțime de astfel de modele, multe dintre ele mult prea subțiri să fie purtate pe exterior. Însă, pentru zilele ceva mai generoase cu temperaturile, o astfel de haină este foarte potrivită. Îți recomnd să alegi una din lână care să reziste mult mai bine la umezeală și care să se usuce mult mai repede.

Fulare

La acest capitol ai o mulțime de opțiuni. De la cele clasice, în culori simple și până la cele de tip tubulare, supradimensionate sau de tip poncho. Unul dintre accesoriile mele preferate pe timp de iarnă, fularul, poate fi folosit și pe post de glugă. Știu. Nici ție nu îți place să îți strici freza, ori pur și simplu nu-ți stă bine cu căciulă. Așa că, poți face ca mine și poți purta un fular supradimensionat care să-ți acopere atât gâtul cât și capul. Astfel, coafura rezistă. Foarte comod de purtat și versatil este și cel tubular care te scapă de momentele în care vântul îți mută fularul de la gât, iar frigul îți pătrunde în tot corpul. Un astfel de model protejează bine de frig și scapi de efortul de a-l înșira în jurul gâtului. Găsești fie modele simple din lână sau chiar din cașmir/mohair, supradimensionate și care țin foarte bine de cald.

Dacă nu te încântă ideea unui fular mare și colorat, poți alege orcând un model simplu, clasic pe care să îl înnozi în jurul gâtului și să-l bagi pe sub haină.