Trei modele de pantofi ce merită atenția ta

Printre sandale, pantofi sport, espadrile și loafers, m-am gândit să le fac loc și unor modele mai puțin populare de pantofi, dar care merită atenția noastră. De-a lungul vremii, designerii s-au întrecut să născocească modele de încălțări, unele mai dubioase, altele mai interesante. Puține dintre ele au scris istorie și sunt acum considerate clasice, iar multe n-au ajuns niciodată să fie purtate. Din această listă a copiilor vitregi și a cadrelor marginalizate din industria eleganței, eu am ales trei exemple. Să le luăm pe rând!

Pantofii cu călcâi pliabil

pantofi călcâi pliabil

Versatilitatea este un cuvânt-cheie în modă. Să știi că poți purta un element în mai multe moduri este ca și cum ți-ai cumpăra două obiecte la preț de unul. Cu această idee în minte, designerii și producătorii se întrec în a produce haine cât mai versatile, cu utilizări multiple. Încălțămintea pe călcâi moale și pliabil își propune să se potrivească atât unei ținute elegante, cât și uneia mai casual, în momentul în care pliezi călcâiul. E drept că pantofii tăi o să aducă rău de tot cu niște gumari de la țară, dar măcar astfel ținuta este mai relaxată și mersul devine ceva mai comod. Nu trebuie să îți faci griji, zona călcâiului nu va fi deteriorată, deoarece este confecționată dintr-un material special, moale și maleabil. Totuși, impresia mea este că vei da dovadă de neglijență ori de grabă dacă umbli cu pantofii astfel, iar cei care te vor vedea vor crede că te-ai grăbit să ieși să duci gunoiul ori să iei pâine. În plus, acest model de pantof nu poate fi purtat cu nici un fel de șosete. Nu este igienic să porți încălțămintea fără șosete, așa că în public nu-ți e de nici un folos câlcâiul pliabil.

Pantofii împletiți

Primii pantofi de acest gen pe care i-am văzut au fost ai bunicului meu. Era o pereche model Derby, din piele neagră împletită. Era o pereche nouă, cu șanuri și frumos împachetată. I-am șterpelit de cum i-am reperat, în speranța că îi voi putea purta cândva. N-a fost să fie. În fine, ideea cu acești pantofi este că arată foarte bine, sunt foarte comozi și se simt foarte bine în picior. De asemenea, pantofii împletiți sunt o alegere foarte bună pentru ținutele de vară, deorece lasă piciorul să respire. Găsești modele cu împletitură mai rară, din benzi mai groase, ori unele cu cu model ceva mai discret, din fâșii înguste.

Pantofii cu decupaje

pantofi

Acești pantofi pot fi considerați un fel de sandale mai îmbrăcate sau niște pantofi mai aerisiți. Depinde de fiecare. Cu siguranță primul gând îți zboară la modelul acela din piele neagră, moale, decupat pe lateral. Acesta este sortimentul preferat de pensionari, care asortează pantofii cu șosete albe. Ei bine, eu nu mă refer la acel model, de care sunt sigur că oricum ai fugi. Voiam doar să clarific și să scot oficial din ecuație opțiunea veteranilor. Există unii pantofi ceva mai prietenoși cu bunul gust, decupați fie pe laterală, fie în zona căputei. La fel ca în cazul modelului cu călcâi pliabil, nici acest pantof cu decupaje nu poate fi purtat cu șosete.