Trei idei de ținute de Crăciun

Sper că ai fost o persoană responsabilă și ți-ai făcut deja planuri pentru sărbătorile de iarnă. Și nu mă refer neapărat la o activitate anume, ci mai degrabă să-ți fi plănuit să petreci timpul exact așa cum îți dorești. Dincolo de anumite obligații față de familie, prieteni și de alți apropiați, timpul tău liber este important, iar felul în care alegi să-l petreci trebuie să fie pe placul tău. Vrei să ai parte de câteva zile de liniște, cu puțină distracție, dar și odihnă pentru noul an. Foarte bine. Însă, chiar și așa, printre munți de cadouri, planuri de plecare, bagaje și alte activități, se strecoară și gândul “eu cu ce mă îmbrac?“. Fie că alegi să petreci timpul cu familia, să ieși la restaurant, ori alegi să pleci într-o destinație exotică, ai nevoie să-ți planuiești ținutele.

Unii dintre noi aleg să se îmbrace după instinct, în timp ce alții se pricep mult mai bine la alte lucruri și mai puțin la asortat culori, combinat materiale și așa mai departe. Așa că, în această idee, m-am gândit să-ți prezint câteva idei de ținute pentru diferite moduri de abordare a sărbătorilor de iarnă.

Acasă

Trei idei de ținute de Crăciun

Dacă alegi să petreci sărbătorile acasă cu familia tot vei fi nevoit să adopți o ținută mai aparte. Nu spun acum că trebuie să faci exces de zel și să te îmbraci la costum însă o ținută mai deosebită este oportună. În primul rând din respect pentru tine, iar în al doilea rând față de apropiații tăi. Eu îți recomand o ținută lejeră formată din cămașă simplă și un pulover ori un cardigan. Poți chiar să alegi o piesă vestimentară tematică, de exemplu, un pulover cu imprimeu sau un tricou cu un mesaj amuzant. Depinde, evident, de persoanele și cadrul în care se desfășoară evenimentul. Oricum ar fi, trebuie să te simți în primul rând bine, să te îmbraci lejer și pe cât posibil să fii în temă cu ceilalți invitați.

La restaurant

ținute de Crăciun

Cei mai mulți aleg să-ți petreacă sărbătorile la un resturant, de cele mai multe ori după cina în familie. În funcție de locul în care are loc evenimentul, ținuta trebuie evident adaptată. Dacă restaurantul este unul nu foarte pretențios o abordare simplă, smart casual este o idee bună. Însă, dacă este vorba despre un restaurant care organiează o petrecere tematică cu un anumit dresscode este imperios necesar să te conformezi. Oricât de mult ți-ar diplăcea tema aleasă de organizatori nerespectarea codului vestimentar este automat considerată o lipsă de respect. Nu trebuie neapărat să respecți ad litteram tema dacă aceasta nu ți se potrivește. Însă o poți adapta după bunul plac integrând elemente din codul vestimentar impus. Evident, dacă vorbim despre un blacktie, de exemplu, nu există nici un fel de posibilitate de a face rabat. Oricât de nonconformist ai fi, un astfel de dresscode nu poate fi încălcat sau adaptat. 

La munte

Trei idei de ținute de Crăciun

Și în cazul în care alegi să-ți petreci sărbătorile la munte este important să-ți adaptezi ținuta în funcție de locație. Este o petrecere între prieteni unde sunteți doar voi? Ai scăpat de pregătire specială. Îmbracă-te lejer, conform stilului tău. Aveți în plan să petreceți mult timp afară? Pregătește-ți haine groase, echipamente termice dacă este cazul și nu uita de accesorii. Oricât de mult ai vrea să arăți bine la petrecere, dacă nu te bucuri de un confort termic adecvat cu siguranță nu te vei putea bucura nici de atmosferă. Nu vrei să fii tu cel care se plânge tot timpul de frig. Ca să păcălești frigul fără să fie nevoie să te îmbraci foarte gros apelează la hainele temrmice. Colați, bluze de corp, haine din polar, șosete groase și încălțăminte împermeabilă.