Trei cocktailuri de vară asortate

Vara asta este clar cu și despre cocktailuri. Am descoperit împreună tot felul de combinații care mai de care mai interesante, unele numai bune de savurat după o zi lungă și extrem de călduroasă, altele ideale pentru plajă, dar și combinații perfecte după cină. Până și Dexter s-a jucat cu aromele și ingredientele în așa fel încât ne-a cucerit pe toți din echipă cu a lui rețetă mexicană.

Ei bine, și pentru că am asistat și învățat de la cei mai buni barmani cum se combină aromele, de ce unele ingrediente se potrivesc mai bine cu altele și am înțeles cum e mai bine să savurezi un cocktail, m-am gândit că a venit rândul meu să vă arăt o …combinație. De culori, texturi și materiale. Mai bine zis am fost provocat să combin trei cocktail-uri cu trei ținute. La prima vedere mi s-a părut extrem de simplu. Apoi m-am panicat un pic, mai ales că ideea de a asorta nu prea îmi place. Prefer mai degrabă să combin culori complementare și prefer contrastele. Fie că este vorba de calitate, de cantitate, cald-rece și așa mai departe. 

Așa am ajuns la cele trei ținute pe care ți le prezint astăzi. Nu doar că am împrumutat o parte din culorile ingredientelor, dar am furat un pic și din cultura și stilul originii băuturii de bază. 

Beefeater pink tonic

cocktailuri

Băutura asta este de departe preferata mea și nu doar datorită gustului. Conține căpșune, fructele mele preferate, un pic de roz, o plăcere vinovată în materie de culoare și doar un strop de gust amar care să contrabalanseze dulceața căpșunelor. Evident, primul gând a fost spre mare, soare, plajă și o ținută cât mai relaxată. Așa se face că, ținuta pe care am ales să o asortez este la fel ca și cocktailul. Adică în mare parte albă. Însă, culoarea din fructe se transferă în băutură, iar aceasta capătă o nuanță pală de roz. Exact ca și ținuta mea.

cocktailuri

Altos Banderas

 cocktailuri

Al doilea cocktail cu care am fost provocat să mă asortez este pe bază de tequila și este un omagiu adus stegului mexican. Bandera înseamnă steag, iar cele trei cocktailuri pentru că da, sunt de fapt trei care se îmbină perfect, sunt un omagiu adus Mexicului. Și deși nu sunt un mare fan al combinației dintre verde și roșu, povestea fiecăreia în parte, dar și felul în care se pot îmbina, m-au convins. Verdele reprezintă libertatea de mișcare, așa că port o pereche de sneakers sport. Albul, evident, reprezintă puritatea și oferă un balans foarte bun între roșu și verde. Pe de altă parte, roșul este un omagiu adus sângelui vărsat de eroii naționali. Ținuta mea este cât se poate de simplă, dar se îmbină perfect cu toată povestea din spatele băuturii. Și, ca notă personală am adăugat o jachetă roșie din denim, asta pentru că serile răcoroase de vară încep să își facă prezența cât de curând.

Hootz mon spritz 

A treia ținută este însoțită de un cocktail pe bază de whisky. Poate cel mai bun și mai cunoscut whisky scoțian. Da, whisky nu este neapărat băutura mea preferată, însă combinația propusă este cu siguranță pe gustul meu. Whisky scoțian cu gust puternic și personalitate, un strop de vermut pentru gust ceva mai condimentat, Lillet Blanc și apă minerală pentru a-l face mult mai răcoritor. Hmm… ce combinație și ce gust bun. Ei bine, o băutură așa interesantă nu putea fi asortată unei ținute obișnuite. Nu de alta, dar m-aș fi simțit prea mic pe lângă el. Așa că, am ales o pereche de pantofi Giorgio Armani vintage la care țin foarte mult și pe care îi port doar la ocazii speciale, o pereche de pantaloni albi, tricou alb și o jachetă din piele de căprioară. Keep it simple! 

Voi cum ați fi combinat cocktailurile cu ținutele?