Trei cocktail-uri de iarnă și idei de cadouri

Când spui cocktail te gândești imediat la soare și de ce nu, la petreceri. Deși sunt asociate sezonului cald, aceste băuturi se potrivesc mai degrabă celui rece, deoarece alcoolul ajută organismul să se încălzească. Acesta este și unul dintre motivele principale pentru care popoarele ce trăiesc în zone foarte reci beau cu precădere mai mult alcool decât cele care trăiesc în zone cu soare mai darnic.

Ciocolata caldă, ceaiul, vinul fiert și chiar cidrul de mere cald sunt deja banale, mai ales dacă ești un împătimit al băuturilor fine băute, evident cu măsură. Dacă și tu apreciezi un wiskey sau un rom bun, ar fi de bun augur să înveți să-ți prepari unele cocktailuri pentru sezonul rece. Unde mai pui că se apropie sărbătorile de iarnă și ai ocazia de a-ți surprinde invitații și familia cu o degustare de băuturi speciale pentru această perioadă. De aceea m-am gândit să îți prezint o listă cu trei cocktail-uri ce pot fi servite pe post de aperitiv sau desert.

The 6 Maestros

Un cocktail aperitiv pe bază de rom, ideal pentru momentele de socializare dinaintea mesei. Notele delicate și dulci de cafea jamaicană se împletesc cu cele de caramel și migdale într-un gust fin deosebit. Pentru aceia care preferă băuturile reci pe tot parcusul anului, acest cocktail este potrivit deoarece se bea cât mai rece posibil.

Ingrediente:

 • 40 ml Havana Club Seleccion de Maestros
 • 10 ml Kahlua
 • 10 ml Frangelico

Golden Ticket

Pentru cei care nu se împacă prea bine cu gustul pregnant de alcool, un cocktail desert este cel mai potrivit. Cu note ușor dulci și arome îmbietoare de browni și portocală, acestă combinație va fi cu siguranță un desert ideal după masa festivă. Acesta se poate prefera atât rece cât și cald, deci poate rămâne o opțiune și pentru petrecerile de vară.

Ingrediente:

 • 40 ml Jameson Caskmates
 • 20 ml Picon Biere
 • 15 ml Monin Brownie sirop
 • 30 ml frișcă lichidă
 • 3-4 picaturi Cocoa Bitter

Our-hour

O combinație de vodka, suc de lămâie și apă tonică ideală pentru pretențioși, dar și pentru cei care doresc o băutură cu gust revigorant de plante. Un cocktail dulce-acrișor ce poate fi preparat rece, pentru zilele fierbiți de vară, dar și cald pentru serile reci de iarnă.

Ingrediente:

 • 40 ml Our Vodka
 • 15 ml suc proaspăt de lămâie
 • 3-4 crenguțe de cimbru
 • 80 ml suc de aloe vera
 • Apă tonică

Idei de cadouri

Să alegi un cadou nu este o sarcină tocmai ușoară, nici măcar atunci când vine vorba de o persoană foarte apropiată. În plus, piața cadourilor pentru bărbați pare dintr-o dată mult mică. Băuturile fine sunt unele dintre cele mai potrivite cadouri pentru bărbați, mai ales în contexte formale. Cu o băutură clasică, din categoria premium nu poți greși niciodată, începând de la vin, șampanie și terminând cu un wiskey sau rom cubanez. Astfel de cadouri pot fi însă oferite și bărbaților din familie (tatăl, bunicul), sau prietenilor, dacă știm că le vor aprecia. În această idee ți-am pregătit și o listă cu câteva idei de cadouri potrivite pentru un bărbat pasionat, dar și pentru unul căruia vrei să-i trezești curiozitatea și interesul față de această lume a băuturilor rafinate.

Pachet CHIVAS 3 Sticle, Ghețieră și 6 pahare de sticlă

cocktail-uri de iarnă

Dacă bărbatul căruia i se adresează cadoul este pasionat de whisky, va fi cu siguranță încântat să primească un pachet cu cele mai rafinate trei băuturi de la Chivas. Va putea astfel să compare gusturile, culorile și să înțeleagă mai bine care sunt diferențele dintre cele trei băuturi și de ce distilarea și ingredientele sunt atât de importante. În plus, paharele și ghețiera vor aduce un plus de stil degustării.

Havana Club Selection de Maestros (Gift Box)

Pentru cocktailul “The 6 Maestros” ingredientul principal este romul. Havana Club Seleccion de Maestros este ultima expresie a colaborării extraordinare a membrilor Guild of Masters of Cuban Rum condusă de Don Jose Navarro, master blenderul principal de la distileria Havana Club. Romul este o băutură specială, al cărei proces de creație depinde în totalitate de arta maeștrilor care aleg cele mai rafinate romuri învechite și cele mai bune butoaie de stejar alb în care se vor combina și învechi romurile selectate. După învechire, maeștrii se întâlnesc din nou pentru a face selecția finală a romurilor care urmează a fi îmbuteliate direct din butoi, creând astfel Havana Club Seleccion de Maestros.

Whisky Stones

cocktail-uri de iarnă

Știi întrebarea aia pe care ți-o adresează uneori barmanii “Serviți whisky on the rocks“? Dacă da, știi că se referă la servirea băuturii distilată din malț alături de unul-două cuburi de gheață. Unii experți și împătimiți sunt total împotriva diluării gustului autentic cu gheață, așa că au apărut unele soluți pentru acest compromis. Pietrele Teroforma Whisky Stones sunt făcute dintr-un mineral natural, nu sunt poroase și nu adaugă nici un miros sau gust în plus băuturii. Astfel, băutura ta se va răci instant fără să fie diluat echilibrul perfect al aromelor acesteia. În plus, aceste pietre pot fi folosite pentru a răci orice altă băutură.