VIDEO – Cu de toate, s’il vous plaît!

Până acum vreo câțiva ani dacă rosteai “street food” în Paris, ai fi văzut orice trecător dichisit de pe străzile capitalei franceze strâmbând din nas a dezgust și șoptind indignat “malbouffe! C’est ne pas bon”-aka “junk-food…nu-i bun maică!”…mai “pe românește” :) …parcă fiindu-i frică să nu-și păteze cumva  pielea de la Louis V sau eșarfa de la Chanel cu vreun sos de shaorma sau cărniță lipicioasă gătită în stil creol. Tocmai de aceea francezii au fost puțin reticenți în momentul în care a început invazia de food-truck-uri și tarabe cu mâncare prin restul țărilor europene. Însă toate acestea s-au schimbat în momentul în care și-au dat seama că pot îmbina dragostea lor pentru gastronomie și mâncare cu viteza și relaxarea. Un fel de copil din flori al unui picnic pe Sena cu un restaurant gourmet.

Încă de prin 2011 Paris-ul a cunoscut o explozie de gusturi și arome globale ce i-au învăluit străduțele, malurile și chiar districtele de business. De la food truck-uri, sandwich-uri, macarons, caviar, până la clătite, shaorme, sushi sau specialități de prin fostele colonii franceze…le cam găsești pe toate! #chefsheaven, #foodporn…emoji cu foc și #drooling, toate la un loc! 

Eu am dat o tură prin La Défense, un fel de Pipera pe steroizi, considerat cel mai bun și scump cartier european de afaceri.  Pe promenada principală, fix în fața Grande Arche, am dat peste un târg de street-food interesant, cu stand Tesla, plăci de surf și arome multiculturale, unde am ras câteva beri și am mâncat cea mai bună fasole din viața mea.   

Haideți mai bine să vedeți cum arată, mai ales că am filmat în întregime cu telefonul ;)